Задават се ремонти на ключови пътни съоръжения, които ще предизвикат

...
Задават се ремонти на ключови пътни съоръжения, които ще предизвикат
Коментари Харесай

Нови ремонти започват по магистралите Хемус и Тракия

Задават се поправки на основни пътни уреди, които ще провокират нови тапи за трафика по автомагистралите "Хемус " и "Тракия ".
Агенция "Пътна инфраструктура " (АПИ) разгласи, че търси проектанти за виадуктите при 59-ия километър на "Тракия " и при 11-ия км на "Хемус ", за надлезите над река Провадийска и на жп линията София - Бургас, както и за три моста - над р. Вит в Гложене, над р. Искър на Околовръстното шосе сред Нови Искър и Гниляне и Дъговия мост над р. Русенски Лом, написа в. "Сега ".
Проектирането на седемте уреди е предмет на една поръчка, за която АПИ е планувала 560 000 лв.. Едва откакто изпълнителите създадат изследванията и показват плановете, ще стане ясно тъкмо какви поправки и усъвършенствания са нужни и какъв брой ще костват те. Мостът над р. Искър да вземем за пример е много остаряло оборудване, издигнато преди половин век - през 1960-1965 година
Припомняме, че предишното лято по Автомагистрала "Хемус " се образуваха километрични тапи поради планови и спешни поправки на тунели, мостове и унищожена настилка. Проблемни сектори бяха тръбите на тунел "Витиня " и методите към тях.
Поправките по Аспаруховия мост на Варна също изнервиха водачите в разгара на предишния ваканционен сезон. Рехабилитацията на моста се правеше на парче, като стартира още през 2016 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР