Задава се нова схема за източване на милиони по програми

...
Задава се нова схема за източване на милиони по програми
Коментари Харесай

Задава се нова далавера след санирането и асфалтираното: 2 млрд евро идват за зелена енергия

Задава се нова скица за източване на милиони по стратегии след санирането на блоковете и „ изтънелият “ асфалт по родните автомагистрали,  настояват специалисти.

Очаква се финансиране на стойност към 1 милиард евро за създаване на паркове за зелена сила и батерии за нейното запазване по проекта на Брюксел за възобновяване.

Запознати допълват, че до европарите не могат да се допрян „ инцидентни “ хора.

Пример за горното изказване е от Хасково, където синът на ръководителя на борда на шефовете на ФК „ Лудогорец ” Теменуга Газдова Никола Газдов дружно със съдружника си Велислав Белниколовски ще се впуснат в „ зеления бизнес “.

Преди близо месец локалният парламент е дал своя вот да отдаде на компанията им Енери БГ 1 правото на прилагане върху 1402 дка земя, на която да се построи слънчев парк.

Землището е сред селата Долно Войводино и Книжовник и се чака да е с мощ от 400 мегавата.

Местните роптаят, че видните фирмаджии са получили апетитния терен без извършен конкурс или търг. Фирмата ще би трябвало да заплати близо 4.3 милиона лв., само че за сметка на това ще употребява земята за 50 години с решението на Общинския съвет.

Освен, че тези пари са смешна сума за тези години и повърхност, то локалните считат, че даже е допустимо те въобще да не бъдат импортирани в локалната хазна.

Предстои да забележим дали финансирането по зелените планове ще отиде по предопределение или ще се осъществен прогнозите за нова скица за крадене.

Инфо: narod.bg

 

Тагове: зелена енергия фотоволтаици соларни панели европари европроекти new
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР