Задава се нов ценови удар с природния газ. „Булгаргаз“ поиска

...
Задава се нов ценови удар с природния газ. „Булгаргаз“ поиска
Коментари Харесай

ОБЗОР: Страната готова да приеме 100 000 деца от Украйна, „Булгаргаз“ поиска 58% поскъпване на синьото гориво

Задава се нов ценови удар с природния газ. „ Булгаргаз “ изиска невиждано нарастване на синьото гориво от април. Според плановете на газовото сдружение цената на природния газ би трябвало да скочи фрапантно от идващия месец - 58 %. Окончателното решение на регулатора следва.

Инспекция на дейностите по реконструкцията на канализационната и водопроводна мрежа в на Брезовско шосе направи кметът Здравко Димитров дружно с вицето му строителство Пламен Райчев. Това е третият и най-тежък лот от Водния цикъл на Пловдив

Израждането на Югоизточния обход от Скобелева майка до Асеновградско шосе и ремонта на останалата част от Околовръстното шосе – от разклона за Първенец до Пазарджишко шосе, са вкарани в програмата на АПИ за 2022 година. Това оповестиха от Агенцията, като обявиха, че План-програмата за ремонт на секторите от републиканската пътна мрежа в интервала 2022-2025 е пред довеждане докрай и одобрение.

Колко пъти един политик може да преживее катарзис и да смени тотално своята политическа ориентировка? XXI век е времето на осъзнаването на другите, като хората свободно могат да демонстрират своята същинска ориентировка във всеки един аспект на човешкото съществуване. Въпреки това политиката остава това консервативно място, в което прескачането от едно място на друго към момента се гледа укорително.

33-годишната Татяна Събчева през днешния ден бе наказана от Районнен съд поради това, че предходната година в Пловдив се е съпротивлявала и буйствала по време на арест.Тя е ритала и бутала полицейските чиновници, на обществено място пред голям брой очевидци. Жената е нанесла и няколко удара с крайник на длъжностен полицейски автомобил.

Двама турски жители са били арестуваните през вчерашния ден при акцията на ГДБОП в Пловдив с огромно количество опиати. Те са пробвали да изнесат от страната 51 кг хероин. Арестувани са още четирима души, които са имали общо с трафика.

Възрастен мъж заплаши с кухненски нощ дами, които през вчерашния ден се хванаха на обичайното неделно хоро в центъра на Пловдив. Това се е случило пред погледите на десетки пловдивчани. По знамение няма потърпевши. Благодарение на бързата реакция на двама мъже агресорът е спрян и отведен за разпит в полицията.

Комисията за защита на конкуренцията стартира огромно изследване на пазарите на произвеждане и търговия с хранителни артикули от първа нужда. Комисията ще следи за вероятно съществуване на антитръстови нарушавания или нелоялни търговски практики.

На този декор олио на промоционална цена през идния уикенд в магазините от веригата „ Кауфланд “ няма да има. Това оповестиха от компанията, като анулират плануванаъа промоция. Това се случва, откакто през миналите почивни дни в обекти в цялата страна се заформиха големи опашки, още преди отварянето на обектите. Навалиците в магазините бяха толкоз огромни, че тук-там се наложи и намесата на полицейски екипи.

А министър председателят Кирил Петков прикани жителите да не се подават на суматоха поради избрани хранителни артикули и вести, които излизат, че могат да свършат. По думите му държавното управление следи деликатно обстановката.

Българските ресторантьори и хотелиери излязоха с отворено писмо, в което показват възмущението си от символичните обезщетения върху големите сметки за ток, които получават. Голяма част от заведенията са на ръба на банкрута, поради високите цени на тока и газта, а в това време данъчните ги притискат за получените към този момент суми като обезщетения.

STEM центърът в Професионалната гимназия по хранително технологии и техника в Пловдив е един от огромните и по-мащабни центрове в страната. Това съобщи директно преди откриването му учен Николай Денков. Образователният министър преряза лентата дружно с шефа на учебното заведение инж. Людмила Ганчева. На събитието присъстваше и зам.-кметът по обучение Стефан Стоянов.

Образователната ни система е подготвена да одобри към 20 000 деца и младежи без огромни промени в организацията. Ако броя е по-голяма, ще би трябвало да създадем спомагателна организация. Подготвяме се за вид и до 100 000 деца при по-екстремни обстановки. Това сподели от Пловдив акад. Николай Денков.

„ Наташа, войната стартира!” Това са думите, с които украинката Наталия Еллис, която от 5 години живее и работи в Пловдив, се разсънва на 24 февруари, в 6 часа сутринта. Звъни й майка й от Харков. След първичния потрес, тя и брачният партньор й Влад стартират да звънят на свои близки и роднините на своите чиновници, с цел да ги изведат от страната.

Гражданите на Украйна, които идват на територията на Пловдив област и биват настанени, към този момент могат да получат адресна регистрация във всички Районни ръководства на полицията (РУП) в общините в региона. Опцията е налична от през днешния ден, 14 март, стана ясно по време на съвещание на непрекъснато настоящия щаб " Пловдив - Украйна ".

Все повече пловдивчани също се включват като доброволци, с цел да окажат помощ на хора от Украйна, които бягат от войната. Това сочат справките на Община Пловдив.

В първия месец на 2022 година вносът на България от Русия е в размер на 965.8 милиона лв.. Това е нарастване от близо 300% по отношение на размера на импорт от Руската федерация през януари предходната година.

Последни вести от войната в Украйна:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР