Задава се най-скъпият трансферен прозорец в историята на футбола. Очаква се

...
Задава се най-скъпият трансферен прозорец в историята на футбола.
Очаква се
Коментари Харесай

Мбапе отново е най-скъпият футболист в света

Задава се най-скъпият трансферен прозорец в историята на футбола.

Очаква се през януари клубовете да разпилян галактическите над 3 милиарда английски лири, че и повече.

Причината за умопомрачителните суми, които ще бъдат дадени за играчи през този интервал от годината, е приключилото преди дни международно състезание в Катар.

Никога до момента мондиал не се е провеждал посред зима. Винаги, най-малко в модерната история на футбола, най-големият конгрес е през лятото.

И откакто някой състезател направи възторг, отива в топотбор. Ситуацията не се трансформира и в този момент. Само че богатите тимове за пръв път ще разпилян толкоз баснословна сума в първите дни от новата година.

Втората причина е, че тъкмо в Катар блеснаха играчи, които се подвизават в скромни клубове, като такива има даже в международния първенец Аржентина.

Все отново е малко евентуално върхът за най-скъп трансфер да падне. Преди малко повече от 5 години “Пари Сен Жермен ” заплати немислимата сума от 222 млн. евро за бразилеца Неймар.

Но към този момент се приказва за първия милиарден трансфер в историята. Толкова счита да похарчи “Реал ” (Мадрид) за Килиан Мбапе. От тази сума 150 милиона евро са за “Пари Сен Жермен ”, 630 милиона евро са заплата на звездата на Франция, а останалото са бонуси.

Официално Мбапе към този момент още веднъж е най-скъпият състезател на света, като профилираният уебсайт transfermarkt го оцени на 180 милиона евро. Така той измести Ерлинг Холанд, който не бе на международното.

Парижани бяха принудени да договарят за нов контракт с Лионел Меси след международната купа, което не е по никакъв начин на ниска цена. Преди шампионата малко се ослушваха дали да не го пуснат като свободен сътрудник през идното лято.

Всички знаят и за феноменалните пари, които саудитският “Ал Насър ” счита да предложи на Кристиано Роналдо.

Британците са тотални рекордьори в последните няколко трансферни пазара. За съпоставяне през това лято, без да има международно и без да има толкоз доста новоизгряващи звезди, те похарчиха към 1,9 милиарда лири - връх досега.

“Манчестър Юнайтед ”, “Манчестър Сити ”, “Ливърпул ” и други емблематични тимове от Англия към този момент готвят колосални предложения за изгряващите звезди, създали същински възторг на международното състезание.

Млади гении, които са били пропуснати от куп скаути на най-големите тимове в света, към този момент костват десетки милиони евро, а единствено преди няколко седмици тимовете им са били подготвени да се разделят с тях за скромни суми. След солидното си показване в Катар цените им скачат двойно, тройно, а за някои – десеторно.

Това важи най-много за футболисти от сензациите на шампионата като мароканците да вземем за пример, които подвигнаха цената си в пъти, откакто стигнаха до мач за бронзовите медали. Същото важи и за младите гении на Хърватия. Те бяха отписвани от доста експерти, само че не щеш ли играха 1/2-финал. При това със състав, цялостен с младежи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР