Задава се глобален недостиг на презервативи, предупреждава най-големият производител на

...
Задава се глобален недостиг на презервативи, предупреждава най-големият производител на
Коментари Харесай

Задава се глобален недостиг на презервативи

Задава се световен дефицит на презервативи, предизвестява най-големият производител на света. Малайзийската компания „ Карекс Би Ейч Ди” (Karex Bhd) беше принудена да затвори заводите си поради пандемията с ковид.

„ Карекс” създава една пета от всички презервативи, продавани по света, прецизира организация „ Ройтерс”. За последните 10 дни трите завода на компанията в Малайзия не са произвели нито един. Те са затворени, откакто държавното управление в Куала Лумпур наложи ограничения за ограничение на болестта.
Организация на обединените нации: Карантината усилва риска от домашно принуждение Правозащитници приканват държавните управления да вземат ограничения
Така на пазара към този момент липсват към 100 милиона кондома, продавани от търговски марки като английската „ Дюрекс” (Durex).

„ Очаква ни световен дефицит на презервативи на всички места, което е плашещо”, споделя изпълнителният шеф на „ Карекс” Го Мия Киат в изявление за „ Ройтерс”.

„ Тревожа се, че за доста от филантропичните стратегии надалеч в Африка, да вземем за пример, дефицитът няма да продължи седмица-две, а месеци”, прибавя той.

Малайзия е най-тежко потърпевшата страна от ковид в Югоизточна Азия. Към момента там има 2161 инфектирани и 26 умряли. Рестриктивните ограничения на държавното управление ще останат в действие най-малко до 14 април.
200-годишен презерватив продаден на търг за 460 паунда Контрацептивът за многократна приложимост е направен от овчи вътрешности
Останалите огромни производители на презервативи са Китай, Индия и Тайланд. Заводите в Китай бяха всеобщо затворени поради болестта.

Индия и Тайланд занапред навлизат в пика на рецесията.

Същите проблеми засягат и производителите на други значими медицински произведения – като медицинските ръкавици, да вземем за пример.

Изпълнителният шеф на „ Карекс” прецизира за „ Ройтерс”, че компанията му е подала искане пред държавното управление за облекчение на рестрикциите, с цел да може да работи при специфични условия. Малайзия е разрешила на някои производители на основни артикули да работят на половин потенциал.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 293 29 3 9 Света 577660 45850 26448 130670 Заразени* Нови Починали България 293 29 3 Света 577660 45850 26448
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР