Задържаният зам.-председател на бургаския общински съвет Бенчо Бенчев е опитал

...
Задържаният зам.-председател на бургаския общински съвет Бенчо Бенчев е опитал
Коментари Харесай

Бенчо Бенчев опитал да регистрира и собствена партия за изборите

Задържаният зам.-председател на бургаския общински съвет Бенчо Бенчев е опитал да записва и личната си партия „Обединение Достойна България“ за локалните избори през 2015 година, сподели информация на „Труд“ в архива на ЦИК. В същото време самият той е в общинската листа на Българска социалистическа партия от гражданската квота.

Опитът за регистрация е бил на 9 септември 2015 година, а на идващия ден партията е заличена от ЦИК поради незадоволително годни гласоподаватели във импортираната наложителна по закон подписка от 2500 души.

Бенчев става консултант с 286 преференциални гласа, с които съумява да резервира петото си място в разместената поради желания листа.

„Обединение Достойна България“ беше в листата с 31 партии, за които преди година прокуратурата изиска преустановяване поради безучастие в избори в последните пет години. Партията на Бенчев към момента не е заличена, демонстрира информация в „Държавен вестник“.

По думите на общинския консултант от Българска социалистическа партия Чанко Мирчев пред БТВ, Бенчев е дарил няколко десетки хиляди лв. на социалистите на последната предизборна акция. Името на предприемача обаче не е в листата на донорите на „БСП за България“ за парламентарния избор през 2017 година, нито на инициативния комитет на президента Румен Радев, нито на Българска социалистическа партия за локалните избори през 2015 година

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР