Задържаният за терористичното нападение в Манхатън отпреди денонощие Сайфула Саипов

...
Задържаният за терористичното нападение в Манхатън отпреди денонощие Сайфула Саипов
Коментари Харесай

Терористът от Манхатън може да бъде осъден на смърт

Задържаният за терористичното нахлуване в Манхатън отпреди денонощие Сайфула Саипов към този момент е с публично повдигнати обвинявания по случая. Те са две - за поддръжка, в това число финансова, на терористичната формация " Ислямска страна " и за убийството на осем души. По второто обвиняване вероятното наказване е гибел.
Именно гибел за узбека изиска американският президент Доналд Тръмп със собствен пост в Twitter. Тръмп написа, че терористът " желал да закачи знаме на ИД в болничната си стая ". Припомняме, че Саипов беше прострелян от служител на реда.
Оказа се и, че терористът имал в себе си няколко ножа, само че не е съумял да ги употребява, написа БГНЕС, базирайки се на The New York Times.
Междувременно управляващите в Съединени американски щати заловиха втори узбек, обвързван с атентата - Мухамадзоир Кадиров. Кадиров е локализиран и управляващите се пробват да съберат всякаква налична информация за него, сподели на конференция в Ню Йорк представител на ФБР. За момента не се оповестява какви са претекстовете за неговото задържане.
8 души починаха, а 12 други бяха ранени, откакто в Манхатън наоколо до мемориала на Световния търговски център Саипов връхлетя с пикапа си във велосипедна лента, където опустоши велосипедисти и пешеходци. След това мъжът се блъсна и в учебен рейс и излезе от транспортното си средство, крещейки " Аллах е популярен " и държейки в ръцете си пушка за пейнтбол и въздушна пушка, преди да бъде обезвреден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР