Задържаният за преврата в Германия принц Хайнрих XIII Ройс се

...
Задържаният за преврата в Германия принц Хайнрих XIII Ройс се
Коментари Харесай

Роднина на българска царица е задържаният за преврата в Германия

Задържаният за преврата в Германия принц Хайнрих XIII Ройс се оказа родственик на българска кралица.

Германската полиция осуети огромен скрит план за прелом и определяне на монархическо ръководство по модела на империята от 1871 година, известна като Втория Райх. Арестувани са 25 души от две тайни придвижвания с имперски и нацистки възгледи. Заговорниците възнамерявали да щурмуват Бундестага и да сложат отпред на новата страна някогашен член на немското кралско семейство, който употребява купата принц - Хайнрих XIII Ройс- Кьостриц, заяви Българска национална телевизия.

Оказва се, че принц Хайнрих XIII е родственик на българската кралица Елеонора, втора брачна половинка на цар Фердинанд Български.

Родовата им връзка стартира от принц Хайнрих LXIII Ройс - Кьостриц, който умрял през 1841 година. Той е политик от кралство Саксония. Има дванайсет деца.

Най-големият му наследник е Хайнрих IV, бащата на кралица Елеонора.

Третият му наследник е Хайнрих VII - пруски военачалник и посланик.

Той пък има щерка - принцеса София Рената, която е първа братовчедка на кралица Елеонора Българска. София Рената се дами за своя братовчед Хайнрих XXXIV. Той апропо е пра-пра внук на нейния дядо Хайнрих LXIII. Двамата имат наследник Хайнрих I, умрял през 1982 година. Неговото пето дете и четвърти наследник е точно станалият прочут през днешния ден Хайнрих XIII. Той е роден през 1951 година.

Така Хайнрих XIII е внук на първата братовчедка на кралица Елеонора - София Рената.

Всички момчета от рода Ройс се кръщават с името Хайнрих. Когато някой почине и номерът се оваканти, той се дава на новородените.

Кой е принц Хайнрих, арестуван за опита за прелом в Германия? Темата разяснява и доцент Симеон Василев, учител по “Международна връзка - Журналистика ” и анализатор по NOVA.

Хайнрих 13 е бил началник на организацията. доцент Василев го дефинира като “доста забавна фигура ”.

“Хайнрих има огромна предистория. Той е отритнат от личната си фамилия. Хайнрих 14 - основният на семейството, живее в Австрия. Там имаше случай в едно малко градче с един някогашен кмет, където взе участие и Хайнрих 13. Тогава стартират да излизат информации за него. Сегашният глава на семейството е споделил, че “той е един комплициран дъртак ”, описа доцент Василев.

Хайнрих 13 е финансов съветник. Занимава се с недвижими парцели. Дълги години води битки да си реституира парцелите. “Най-вероятно това го е радикализирало ”, допусна анализаторът.

Все още е рано да се потвърдят спекулациите за съветска връзка при опита за прелом.

“Говорите се за дамата до въпросния Хайнрих 13, която е съветска гражданка. Засега обаче публично нито една институция не е удостоверила такава връзка ”, удостовери доцент Василев.

Всички експерти и специалисти настояват, че пандемията е изострила радикалните придвижвания, в това число и т.нар жители на Райха, сподели още анализаторът. По думите му управляващите предизвестяват, че те не би трябвало да бъдат подценявани.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР