Задържаният при спецакцията на ГДБОП и ОДВР-Бургас срещу банда за

...
Задържаният при спецакцията на ГДБОП и ОДВР-Бургас срещу банда за
Коментари Харесай

Ексклузивно! Арестуваният с бандата на Очите Венци Лавацата е

Задържаният при спецакцията на ГДБОП и ОДВР-Бургас против тайфа за палежи, рекет, изнудване и побои Венцислав Христов-Лавацата е станал очевидец на стрелбата преди 2 години в ресторант 4you на центъра на Слънчев бряг , научи  Флагман.бг .

33-годишният бургазлия е дал показания за екшъна, при който Димитър Желязков-Очите оцеля по знамение, а телохранителят му Александър Алексиев-Водолаза бе погубен след конфликт с хората на Божидар Кузманов-Кравата.

Венци Лавацата обяснил, че във съдбовния 8-ми юни 2016 година се разхождал по алеята с Димитър Багера и Живко Вилицата, когато чул изстрели от заведението. Христов е безапелационен, че не познава Митьо Очите, чувал за него единствено от медиите. Предстои Лавацата да бъде разпитан в Специализиания съд по делото за ОПГ-то на Божо Кравата. Твърде допустимо е обаче самият той да застане пред магистратите в София още през днешния ден, когато ще се гледат ограниченията на петима от разрушената група на кръвния зложелател на Кузманов.


Очите беше задържан през днешния ден сутринта в хотелската си стая в Истанбул, откакто бе разгласен за търсене с алена бюлетина на Интерпол

Както писахме, Венци Лавацата е един от 19-те задържани за разрушената тайфа, за водач на която е апетитен Митьо Очите. Желязков е арестуван през днешния ден сутринта в Турция, откакто бе разгласен за търсене с алена бюлетина на Интерпол. Според наши източници  Христов е дясна ръка на близкия лейтенант на Митьо - Радослав Николов, по прякор Рачо . Той също бе измежду закопчаните при спецакцията в Бургаска област.

Иначе Лавацата имал законен бизнес – държал кафе в жк „ Меден рудник “. Любопитен миг е, че той живее в един блок в най-големия бургаски комплекс с още няколко индивида, свързвани с Желязков.

Припомняме, че в четвъртък антимафиоти разрушиха огромна тайфа за палежи, рекет, изнудване и други закононарушения, работила по Южното Черноморие. Според Спецпрокуратурата групата е следена над 2 години, а нейният водач – от 2010 година


Рачо бе измежду строго охраняваните арестанти при спецакцията в Бургас

Изяснен е главният механизъм на деяние на членовете и ръководителя на бандата – те са установявали търговски сдружения, разрастващи сполучлив бизнес в Слънчев бряг, от които желали „ такса успокоение “. Онези, които отказвали да заплащат, били стимулирани посредством палежи на коли, нанасяне на телесни повреди и други способи, оповестиха от Специализираната прокуратура. Според държавното обвиняване членовете на ОПГ-то имали ползи в голям брой сфери – като таксиметрови и погребални услуги, където опитвали да постановат монопол.

Както е известно,  измежду задържаните са още Йордан Въчев-Ларша и братята Владислав и Иван Пишиеви . Те бяха непосредствено упрекнати от съперници за войната с рекет, палежи и закани в погребалния бизнес от края на м. година в Бургас.

По наша информация арестувани при интервенцията са и двама мъже, обвинени в палежа на 4 you, който бе считан за предизвестие против Божо Кравата. 

Йордан Вънчев-Ларша има ползи в погребалния бизнес; кадър: btv

Делото за екшъна от преди 2 години сега върви в Специализирания съд. След случката бяха повдигнати обвинявания за ОПГ на Божо Кравата и хората му.  Сега обаче излиза наяве, че тъкмо през този интервал Митьо Очите е бил под наблюдението на антимафиотите и ще бъде забавно дали управляващите ще хвърлят в допълнение светлина върху ролята на другата страна в спора на 8-ми юни 2016 година
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР