Задържаният ирански танкер Grace1 напусна Гибралтар, предаде местната медийна група

...
Задържаният ирански танкер Grace1 напусна Гибралтар, предаде местната медийна група
Коментари Харесай

Задържаният рекордно дълго време ирански танкер напусна Гибралтар

Задържаният ирански танкер Grace1 напусна Гибралтар, съобщи локалната медийна група GBC News.

....and there she goes! After 46 days in Gibraltar Waters sparking an international incident with Iran, the Adrian Darya, formerly the Grace 1, is leaving... pic.twitter.com/IdxWFgVBwm
— GBC News (@GBCNewsroom) August 18, 2019
По-рано иранският дипломат в Лондон Хамид Байдинеджад съобщи в своя Twitter, че танкерът може да напусне Гибралтар в неделя вечерта, показва БГНЕС.
" След 46 дни във водите на Гибралтар, които провокираха интернационален случай с Иран, " Адриан Даря ", някогашен Grace1, напуща територията на Гибралтар ", гласи известието в Туитър.
Според The Wall Street Journal, танкер под ирански байрак, само че с ново име, е отплавал от пристанището в Гиблартар.
По-рано заместник-ръководителят на организацията на пристанищата и корабоплаването на Иран Джалил Еслами към този момент разгласи по малкия екран, че танкерът ще отплава в Средиземно море под ирански байрак с името " Адриан Даря " по искане на притежателя на кораба.
На 4 юли управляващите на Британски Гибралтар заподозряха иранския танкер Grace 1 в нарушаване на глобите на Европейски Съюз против Сирия. Като част от следствието полицията задържа капитана, старши помощника на танкера и двама други членове на екипажа. Хамид Байдинеджад, дипломат на Иран в Лондон, съобщи в четвъртък, че Grace1 ще напусне Гибралтар. В Иран нарекоха освобождението на танкера победа на дипломацията и неуспех на политиката на Белия дом.
В събота американски съд издаде заповед за задържане на Grace1, който управляващите на Гибралтар преди този момент бяха освободили. Според Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, съдът на Окръг Колумбия е постановил, че петролният танкер с целия петрол на борда подлежат на конфискация по отношение на нарушаване на редица американски закони. Гибралтар отхвърли настояването на Съединени американски щати за удължение на задържането на Grace1, като се базира на разликите в американските и европейските наказания против Иран.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР