Задържаните турски граждани за убийството на българския граничен полицай са

...
Задържаните турски граждани за убийството на българския граничен полицай са
Коментари Харесай

Задържаните за убийството на граничния полицай са двама братя

Задържаните турски жители за убийството на българския граничен служител на реда са двама братя.

Те са се занимавали с незаконна активност, само че тя не е каналджийство, нито трафик на дрога.

Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев пред публицисти след поклонението пред починалия в родния му град Елхово.

„ Не са желали да минат през браздата, чакали са други свои жертви ”, добави министърът.

„ Двамата са се занимавали с незаконна активност. Извършвали са закононарушения във връзка с мигранти и в един миг са решили, че някой им пречи на това. А гилзите, открити на българска територия, са от автомата, с който е отвърнал оживелият при стрелбата наш военнослужещ ", сподели още вътрешният министър и добави, че турските управляващи са засилили ограниченията си против незаконните мигранти и натискът през последното денонощие е намалял доста.

По информация на bTV, която се базира на турската медия DHA, имената на арестуваните са Мустафа Е. и Егин Е.

От тях е конфискувана ловна пушка и 23 патрона. И двамата са престъпно проявени, осъждани са за обири. Смята се, че са се занимавали с кражба на пари от полезности от мигрантите. Според проверяващите двамата братя са били единствено на към 10 м. от оградата по границата, когато са разкрили пукотевица.

Българска национална телевизия заяви, че от българската страна на границата, където беше убит граничният служител на реда Петър Бъчваров, проверяващите са намерили няколко гилзи. Те също удостоверяват, че е стреляно с ловна пушка, само че тъкмо какво оръжие е употребявано ще стане ясно едвам след експертизата.

Днес се организира поклонението пред тленните остатъци на граничния служител на реда. Посмъртно му се присъжда и Почетния знак на Министерство на вътрешните работи.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР