Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и заместник-министърът на отбраната

...
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и заместник-министърът на отбраната
Коментари Харесай

Съвместни бойни стрелби на Зенитния полигон на ВВС в Шабла

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и заместник-министърът на защитата Иван Пейков ще следят на следващия ден, 12 юни, демонстрациите на качества на участниците в взаимните бойни стрелби „ Шабла -2024 “ на Зенитния полигон на Военновъздушни сили. Те са част от учението на НАТО „ Ramstein Legacy – 2024 “, което се организира в България и Румъния. В деня за високопоставени посетители на подготовката в Шабла ще участва и президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев.

Гостите ще следят полети над море на летателни екипажи от българските Военновъздушни сили за осъществяване на отстрели и бойни стрелби по въздушни цели, навигационно бомбопускане и пукотевица по морска цел. Полетите ще бъдат изпълнени със самолети-изтребители МиГ-29, щурмови самолети Су-25 и вертолети Ми-24. Военните формирования за противовъздушна защита на Българската войска ще изпълнят стрелби по въздушни и морски цели.

На зенитния полигон на Военновъздушни сили в Шабла от 10 до 14 юни 2024 година формированията от Военновъздушните сили и Сухопътните войски, обезпечавани от Военноморските сили, организират взаимни дейности за повишение на бойната си подготовка и равнището на взаимоотношение и съгласуваност при присъединяване в противовъздушни интервенции в народен и съюзен формат.

Южнокорейските войски са произвели предупредителни изстрели след малко секване на сухопътната граница от севернокорейски бойци

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР