Задържани са петима души, заподозрени във вандалска проява в сградата

...
Задържани са петима души, заподозрени във вандалска проява в сградата
Коментари Харесай

Задържаха петима заподозрени за вандализъм в бъдещия Център за деца с аутизъм

Задържани са петима души, обвинени във вандалска демонстрация в постройката на бъдещия Център за деца с аутизъм в Плевен. Единственият за Северна България подобен център би трябвало да отвори порти през октомври в постройката на някогашния Дом за деца лишени от родителска грижа „ Детелина ".

Плевен

Сградата бе предоставена безплатно от Община Плевен на две неправителствени организации, откакто децата от вкъщи бяха изведени в центрове от фамилен вид. От пролетта там тече ремонт, финансиран главно с дарения. Неизвестните към този момент причинители са разрушили непряк вход и са влезнали в някогашни перални пространства. Пораженията са видяни в събота сутринта и е подаден сигнал в полицията.
Ивайло Иванов, отговорник за ремонта: „ Бяхме сюрпризирани, като видяхме, че там са удари с тесли ли, с брадви ли, с чукове, то се вижда ".
Няма откраднати движимости, само че е юридически опит за палеж. Според Иванов вандалите са знаели, че единствено в тази част от огромната постройка няма СОТ. От екипа на бъдещия център са безапелационни, че похищението няма да ги откаже или да забави ремонтните действия.
Владислава Цолова, фондация „ Стъпка за невидимите деца на България ": „ Продължаваме започнатото - създаване на центрове за работа с деца с аутизъм с висококвалифицирано професионално общество ".
У нас няма статистика за децата-аутисти, само че съгласно експерти разстройствата от аутистичния набор зачестяват. Центърът в Плевен би трябвало да бъде открит при започване на октомври.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР