Задържани са петима души в село Дъбово, община МъглижМъжът й

...
Задържани са петима души в село Дъбово, община МъглижМъжът й
Коментари Харесай

Клисарка крие марихуана в църква

Задържани са петима души в село Дъбово, община Мъглиж
Мъжът й и двамата им близнаци също взели участие в наркопроизводството

Храмът няма непрекъснат поп

Петима души, обърнали черква на склад за марихуана, бяха арестувани в село Дъбово, община Мъглиж. Зад решетките са фамилията на осъждания преди години Петър Ковачев, брачната половинка му Силвия и двамата им синове близнаци на по 18 години. Арестуван и е още един локален гражданин.

Храмът „ Свети Великомъченик Георги Победоносец “ е монумент на културата, само че няма непрекъснато настоящ духовник и клисарката Силвия употребила това, с цел да крие там опиата. При полицейската акция са конфискувани 43 кг суха маса и над 275 кг – зелена, заяви старозагорският областен прокурор Дичо Атанасов.

Дрогата била открита с изключение на в църквата и на петте адреса на арестуваните. Имало съмнения, че Силвия, която работи на половин щат в пощата, е складирала и там марихуана, само че дрога там не била открита.

Петимата са арестувани за 72 ч. Наблюдаващият прокурор Петя Драганова уточни, че по отношение на тях са повдигнати обвинявания за четири тежки умишлени закононарушения, в това число за присъединяване в проведена незаконна група. За всяко закононарушение е планувано настрана наказване „ отнемане от независимост “, уточни тя. Най-тежката присъда, която могат да получат е от 5 до 15 година затвор и санкция от 20 хиляди до 100 хиляди лв. за държане на наркотични субстанции за разпространяване.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР