Задържани са двама души, които са участвали в превоза на

...
Задържани са двама души, които са участвали в превоза на
Коментари Харесай

МВР: Лица с хуманитарен статут са замесени в случая с мигрантския автобус

Задържани са двама души, които са взели участие в транспорта на мигрантите от авариралия рейс, и не са част от групата - това заяви на ексклузивен брифинг служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Той дойде в Бургас по отношение на следствието на тежката злополука, при която починаха двама служители на реда.

Двамата арестувани по случая обитават у нас с филантропичен статут на бежанци.   

Разпоредена е инспекция в бежанските центрове за лица, които се занимават с такава активност, аналогични инспекции се правят и в обитаемоте места.

По думите на Демерджиев, починалите служители на реда са работили изцяло съответно на обстановката – в рейса е имало 47 сирийски бежанци, в това число дами и деца и при радикални дейности от страна на полицията, можеше да има доста жертви.

„ Можеше да събираме 47 натрупа, в случай че те интензивно се бяха пробвали да спрат рейса “, сподели министърът.

Той е безапелационен, че прекъсването на сходни групи е отговорност на граничните управляващи, а не на полицията от страната и не може да упрекне бургаската полиция за трагичния ницидент.

Въпросът е по какъв начин при такова съществуване на персонален състав се пропущат такива групи, посочи Демерджиев. Той изиска оставката на зам.-директора на Гранична полиция, на който е била предоставена задачата за противопоставяне на противозаконния трафик на мигранти.   

Службите на Министерство на вътрешните работи ревизират сигнали, че чиновници от системата на министерството са забъркани в трафика на мигранти.

Тъй като мигрантският напън е повишен в пъти, Министерство на вътрешните работи е набелязало взаимно с Министерството на защитата ограничения за увеличаване на защитата на границата. Предстои да бъде възобновена техниката за наблюдаване – част от нея не работи. Предстои и подсилване на оградата по границата. 12 дрона ще следят от възруха – те са трансферирани от други  звена на Министерство на вътрешните работи, ще се употребява и един боен дрон.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР