Задържани са 13 души при акция срещу разпространението на порнографски

...
Задържани са 13 души при акция срещу разпространението на порнографски
Коментари Харесай

Иван Гешев: Институцията прокуратура е стабилна и продължава да работи въпреки усещането за абдикация на държавните структури

Задържани са 13 души при акция против разпространяването на нецензурен материали в страната, оповестиха на брифинг в Националната следствена работа (НСлС) заместник-главният прокурор и шеф на националното разследване Борислав Сарафов, представителят на основния прокурор Сийка Милева и Светослав Василев, представител на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) в Национална следствена служба.
 
Институцията прокуратура е постоянна и продължава да работи макар чувството за абдикация на държавните структури, разяснява основният прокурор Иван Гешев, който участва на брифинга. Той добави, че работата по този случай е посочила действителните проблеми и за какво държавното обвиняване упорства за всеобхватна правна промяна. По думите на Гешев наказванията за разпространяване на нецензурен материали " са алегорични, бих споделил смешни ".
 
Предстои покачване на обвинявания. Сред арестуваните има водач от гражданската авиация, айти експерти, мотокарист, общ служащ, стругар, автомонтьор, оценител на недвижими парцели и други Мъжете са на възраст сред 30 и 40 години, само че има и към 60-годишни. Около 50% от арестуваните са фамилни, с деца, множеството са с положителни финансови благоприятни условия, сподели Сарафов и добави, че наказването, което могат да получат, е до шест години затвор. 
 
При акцията са конфискувани телефони, компютри, флашки и хард дискове с брутални подиуми на полово принуждение с деца на възраст от две до 10 години, които са от някогашните руски републики и Далечния изток. Ще се ревизира дали има българчета измежду тях.
 
В акцията, провела се тази заран, са взели участие над 30 следователи, над 30 чиновници на ГДБОП и над 60 жандармеристи, претърсени са към 20 адреса, в разнообразни градове в страната - София, Варна, Хасково и др.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР