Задържани са 12 душиРазбиха организирана престъпна група, която е изнасяла

...
Задържани са 12 душиРазбиха организирана престъпна група, която е изнасяла
Коментари Харесай

Акция на ДАНС и МВР: Арестуваха 12 души, изнасяли оптични прицели и радиостанции за Русия

Задържани са 12 души

Разбиха проведена незаконна група, която е изнасяла артикули с двойна приложимост към Русия, в прорез с наложените стопански наказания. Това оповестиха на брифинг във вторник представители на Окръжната прокуратура в Пловдив, ДАНС и Министерство на вътрешните работи.

Задържани са всички 12-има членове на незаконната група. Петима от тях са чужденци – трима руснаци, един албанец и един гражданин на Беларус, заяви основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

Арестът на петима от арестуваните е осъществен на летище София. С обвинявания са се сдобили също петима задържани при акцията, която се е провела в понеделник. 

Един от уредниците е основал комерсиално сдружение в Пловдив. То закупувало артикули с двойна приложимост на обща стойност 4 млн. лв. – оптични прицели, балистични измерватели, авиационни радиостанции и други Тези стоки били преопаковани и подготвяни за експорт към Русия.

Председателят на Държавна организация „ Национална сигурност “ Пламен Тончев съобщи, че групата е оперирала и на територията на Англия, Швейцария, Сърбия, Сингапур, ОАЕ и др. По думите на Тончев изнасяните артикули са били употребявани за военните дейности в Украйна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР