Задържана е секретарката (32 г.) на кметския наместник в созополското

...
Задържана е секретарката (32 г.) на кметския наместник в созополското
Коментари Харесай

Задържаха секретарка на селско кметство, присвоила близо 18 000 лева от касата

Задържана е секретарката (32 г.) на кметския наместник в созополското село Габър, присвоила сумата от 17 800 лв., съхранявани в касата на кметството, оповестиха от Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи – Бургас. При задържането, тя разказала, че е претърпяла пътен случай в сектора сред селата Извор и Зидарово, при който се самозапалил употребеният от нея лек автомобил, в който изгорели голям брой служебни документи и огромна парична сума. 

От полицията показаха, че са извършени голям брой процесуално-следствени дейности - огледи, претършуване и изземване, разпити на очевидци и други Установено е, че 32-годишната жена е присвоила сумата от 13 000 лв. – пари събрани от локалните и предопределени за закупуване на дърва за огрев, както и 4700 лв. - дарения от жителите на с. Габър за ремонт на локалната черква. Парите са били съхранявани в железна каса в постройката на кметството.

Освен това е открито, че 32-годишната жена, посредством прекопирване на данни от непознат платежен инструмент -  дебитна карта, благосъстоятелност на кметския наместник на с. Габър редовно осъществявала онлайн залагания в интернет уебсайт за хазарт, с което е нанесла имотна щета в размер на 1000 лв..

По разкриването на закононарушенията са работили чиновници от отдел " Криминална полиция " при ОД на Министерство на вътрешните работи – Бургас, бранш " Лаборатория " - Бургас към Института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи и Районно ръководство – Созопол. 

32-годишната жена е разпитана в качеството на обвинена, като е направила цялостни признания. Намерени и конфискувани са част от паричните суми - предмет на закононарушенията. Работата по документиране на цялостната ѝ незаконна активност продължава. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР