Задържан е участник в телефонна измама, успял да вземе над

...
Задържан е участник в телефонна измама, успял да вземе над
Коментари Харесай

Задържан е участник в телефонна измама, ужилил две жени с над 60 000 лева

Задържан е участник в телефонна машинация, съумял да вземе над 60 000 лева от две възрастни дами в град Левски. Това заяви старши специалист Мариана Цветкова, представител на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Плевен. По случая са работили криминалисти от бранш " Противодействие на престъпната престъпност " при ОД на Министерство на вътрешните работи и районното ръководство в Левски. Задържаният е на 55 години от град Летница. Той се е представял за юрист, посочи Цветкова.

Първата излъгана е 70-годишна жена, с която на 6 май на стационарен телефон се свързва мъж. Той се показва за юрист и оповестява, че синът ѝ е провокирал пътнотранспортно произшествие със умрял. Жената е последвала инструкциите на мнимия юрист и е оставила в кошче за боклук на автогарата в Левски над 22 хиляди лв., акцентира Цветкова. 

На 12 май 86-годишна жителка на града е съобщила, че за интервала от 20 април досега на позвъняването, неведнъж е търсена по стационарния телефон от чужд, показал се за юрист. Мъжът разяснил, че внукът ѝ е предизвикал злополука със смъртен случай и е нужна неуточнена парична сума за неговото освобождение. Възрастната жена е оставила в панер за боклук в региона на автогарата в Левски над 42 хиляди лв., с цел да бъде погубен акт за осъщественото нарушаване. 

По случаите са формирани досъдебни производства. От 55-годишния е конфискуван мобилен телефон, от който той се е обаждал на жертвите на измамите. 

Мъжът е разпитан пред арбитър като е направил цялостни признания. Взета му е мярка за неотклонение подписка. Работата по случаите се продължава от проверяващ служител на реда.

За Българска телеграфна агенция Цветкова добави, че от началото на годината в област Плевен няма друга телефонна машинация, вследствие на която да са взети суми в толкоз огромен размер. От полицията приканват хората да са бдителни и да не се доверяват на непознати.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР