Задържан е съучастник на терориста, който извърши серия от атаки

...
Задържан е съучастник на терориста, който извърши серия от атаки
Коментари Харесай

Задържан е съучастник на терориста във Франция

Задържан е съизвършител на терориста, който извърши серия от офанзиви в Южна Франция през днешния ден (23 март). Това заяви прокурорът на Париж, съобщи AFP.
Припомняме, че трима души бяха убити и 16 ранени в разигралата се през днешния ден драма в Югозападна Франция, в която основно настоящо лице беше мъж, изразяващ верността си към „ Ислямска страна “. От ранените двама са в тежко положение, сподели по-рано президентът Еманюел Макрон.
Полицаят, който зае мястото на жена пленник, „ се бори за живота си ", добави Макрон в телевизионно изказване и приветства мъжа като воин. „ Страната ни пострада от ислямистка терористична офанзива “, съобщи още президентът.
Терористът – 26-годишен наркопласьор и евентуален ислямистки екстремист – взе заложници в супермаркет в Треб.
Вътрешният министър Жерар Коломб сподели, че терористът Радуан Лакдим, за който от службите означават, че е мароканец, е бил следен заради съмнение, че се е радикализирал, само че в последна сметка било решено, че не съставлява опасност.
Франция остава в нараснала подготвеност след вълната от джихадистки офанзиви, при които от 2015 година до момента беше лишен животът на стотици.
Снимка : Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР