Задържаха за 72 часа шофьора, прегазил и убил полицай на

...
Задържаха за 72 часа шофьора, прегазил и убил полицай на
Коментари Харесай

Задържаха за 72 часа шофьора, прегазил и убил полицай край Стралджа


Задържаха за 72 часа водача, прегазил и умъртвил служител на реда на пътя Стралджа-Маленово, оповестиха за bTV от Окръжната прокуратура в Ямбол. 44-годишният мъж е упрекнат в причиняване на гибел при несъобразителност на пътя.

Полицейският патрул тръгнал по сигнал за бежанци, когато от насрещното платно връхлетял лек автомобил. Водачът прегазил един от служителите на реда, който умрял в колата за спешна помощ. Шофьорът е арестуван, а тестът за алкохол е отчела 1,2 промила.

Снощи по здрач полицейски патрул получава сигнал за мигранти до стралджанското село Маленово. Младши контрольор Генади Филчев и сътрудника му потеглят незабавно. Виждат мъж, който се оказва незаконен от Мароко и го стопират за инспекция.

" Автомобил, който се движи в противоположна посока - от село Маленово към Стралджа, макар сигнала, който е подаден от служителите на реда, напуща пътното платно, удря втория служител на реда, минава на сантиметри от първия и проверяваното лице, които се разминават на косъм от удара. Удря нашия сътрудник, който отхвръква 15 метра след удара ", описа Станимир Станев, заместник-главен секретар на Министерство на вътрешните работи.

Ударът е нечовечен, а младият служител на реда умира на път за ямболката болница. Автомобилът няма спирачен път, а пияният водач е изгубил ръководство и излязъл от платното. Пробата му е отчела 1,2 промила. 44-годишният мъж е животновъд от село Маленово.

Младши контрольор Генади Филчев е служител на реда от 5 години. Минути преди последното си дежурство той звъни на най-хубавия си другар.

„ Той отиваше към работа и ми е звънял, само че не знам за какво ми е звънял и няма да схвана “, показа Стойчо Андонов, другар на починалия служител на реда.

В Стралджа са покрусени от тежката загуба.

След нещастието от управлението на Министерство на вътрешните работи дадоха обещание в допълнение образование за служителите на реда и непоколебим надзор по пътищата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР