Задържаха шофьор на автомобил с над 12 килограма кокаин. Стойността

...
Задържаха шофьор на автомобил с над 12 килограма кокаин. Стойността
Коментари Харесай

Хванаха шофьор с кокаин за 1,5 милиона лева до Симитли

Задържаха водач на автомобил с над 12 кг кокаин. Стойността на опиата на пазара на дребно по данни на Националния фокусен център за опиати и наркомании е 1,5 млн. лева

В региона на гр. Симитли на основен път Е 79 автопатрул при 02 районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи гр. Благоевград в сряда спрял за инспекция лек автомобил, ръководен от 53-годишен мъж. При осъществена информация в масивите на Министерство на вътрешните работи полицейските чиновници открили, че лицето е с голям брой престъпни прояви и е осъждано, оповестяват от прокуратурата.Водачът бил съпроводен в полицейското ръководство за тестване с дрегер за приложимост на опиати. При рутинна инспекция чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи гр. Благоевград открили под задните седалки на МПС изрязан отвор в пода, през който се забелязвали правоъгълни пакети, обгърнати с транспарантно фолио.

При изискванията на необходимост е било осъществено претършуване на автомобила, при което са били открити 12 пакета, съдържащи бяло прахообразно вещество. При изработен полеви наркотест то е реагирало на кокаин. Общото тегло на опиата е 12 699 грама.С разпореждане на наблюдаващия прокурор арестуваният е притеглен в качеството на обвинен за държане на високорисково наркотично вещество в огромни размери за разпространяване. Престъпното действие е осъществено от него при изискванията на рисков рецидив. Понастоящем той е арестуван за период до 72 часа.

Предстои да бъде импортирано в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР