Задържаха шестима дилъри, отглеждали 114 растения марихуана във Враца по

...
Задържаха шестима дилъри, отглеждали 114 растения марихуана във Враца по
Коментари Харесай

Задържаха шестима дилъри, отглеждали 114 растения марихуана във Враца

Задържаха шестима дилъри, отглеждали 114 растения марихуана във Враца по време на профилирана акция . Информация за интервенцията през днешния ден показаха Окръжният прокурор на Враца Десислав Начков, Районият прокурор на Оряхово - Герана Кюркчийска и ст. комисар Янко Янколов - шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи - Враца.

На 15 май в региона на с. Селановци, област Враца са открити 106 растения марихуана. На място са били открити трима мъже, като двама от тях са избягали.

Намерени са и още 8 броя растения в дворно място в с. Горни Вадин, също в област Враца, отглеждани от същите мъже.

По-късно се претърсени 4 парцела, населявани и употребени от тях . Полицаите са намерили препарати за растителна отбрана, саксии, форми за разсад, елементи от въздухопроводи и други Освен това са били открити и муниции, за които въпросните лица нямат позволения.

Те са разкрили и над 20 мобилни телефона, голям брой СИМ карти за интернет и мобилни услуги , преносим компютър, камери за видеонаблюдение и фотокапани.

Единият от търсените - И.И., се укрил от полицията за два дни, само че е бил открит в особено квалифициран бивак край река Дунав. Мястото е било снабдено с всички движимости от първа нужда. Лицето е било задържано.

В хода на интервенцията са били арестувани пет лица, съпричастни към развъждането на въпросните растения - С.М., И.М., И.И., Н.Н., Т.Х. Всичките са от с. Селановци.

След първичното им задържане за период до 72 часа, прокуратурата е внесла в съда искане за установяване на ограниченията им за неотклонение " задържане под стража " по отношение на пет лица, а за един от съучастниците е взета мярка за неотклонение - гаранция в пари. Понастоящем пет от лицата са в ареста с избрани от съда ограничения за неотклонение " задържане под стража ".

Разследването продължава под управлението на Районна прокуратура - Оряхово. Освен това са почнали дейности по следствието на още едно досъдебно произвеждане , обвързвано със засаждане и развъждане на растения марихуана в същия регион.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР