Задържаха от 30-годишен сирийски гражданин, за когото има доказателства, че

...
Задържаха от 30-годишен сирийски гражданин, за когото има доказателства, че
Коментари Харесай

След смъртта на двамата полицаи в Бургас: Арест за организатора на канала за мигранти

Задържаха от 30-годишен сирийски жител, за който има доказателства, че е управлявал групата за трафик на мигранти, забъркана в злополуката сред патрулка и рейс в Бургас.

При конфликта починаха двама служители на реда, оповестиха от прокуратурата в Пловдив на брифинг във вторник.

Сириецът е имал позволение да обитава у нас. Официално е чиновник на изпълнителна служба в огромно сдружение в Пловдив. Мъжът поддържал непрекъсната връзка с двама души, живеещи в Истанбул.

„ Когато се съберат повече хора, които желаят да преминат незаконно границата на страната, индивидът от Турция се свързвал със сириеца у нас. Той пък звънял на други няколко души от Харманли, Средец и Хасково, които му обезпечават коли и водачи. Те са инцидентно набелязани чужденци, само че имало и българи. Те взимат незаконните мигранти и се насочат към вътрешността на България. Престоявали в Пловдив и продължавали пътя си към Западна Европа ”, разясниха от прокуратурата.

Цената на „ транспорт ” била към 3000 евро на човек като парите се превеждали по сметки на сириеца, живеещ в Пловдив. Впоследствие той ги разпределял сред всички участници в схемата, обясниха още от прокуратурата.

При акцията по разбиването на канала са арестувани общо 12 души. Сред тях има двама или трима чужденци със статут на непрекъснато пребиваващи у нас, а останалите са българи. Арестите са осъществени в Харманли, Хасково, Средец и Пловдив. Претърсвания са осъществявани и в област Бургас.

В Средец са открити са и 22-ма мигранти. Двама от тях били в дома на един от каналджиите, а останалите - в гориста околност наоколо.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР