Задържаха още петима мъже за расистките прояви по време на

...
Задържаха още петима мъже за расистките прояви по време на
Коментари Харесай

Задържаха още петима за расистките прояви на мача с Англия

Задържаха още петима мъже за расистките прояви по време на мача България-Англия, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Продължава издирването и на други участници в деянията. След задържането на още петима души, общият брой на откритите досега става 16.

От началото на годината, при осъществяване на футболни срещи на територията на София са арестувани общо 78 лица. Спрямо 48 от тях са наложени насилствени административни ограничения.

31 са със възбрана за посещаване на спортни мероприятия за период от 2 години и 1 000 лв. санкция, 9-има имат наложена възбрана за 1 година и 1 000 лв. санкция, 1 е с 2-годишна възбрана и глоба от 60 часа публично потребен труд, 1-с наложена възбрана за посещаване на спортни мероприятия за период от 3 месеца.

Шестима от арестуваните са оправдани от съда. Спрямо 29 от арестуваните са формирани бързи производства за владеене на опиати, а по отношение на 1 има формирано досъдебно произвеждане за безчинство.

Припомняме, че през вчерашния ден стана ясно, че единият от арестуваните може да получи 5 години затвор за расистките прояви по време на мача с Англия.

На 16 октомври стана ясно, че арестуваните футболни почитатели са шестима.

Във връзка със случая президентът Румен Радев съобщи, че футболът е огледало на положението на страната. Той изиска драконовски ограничения за футболното безчинство.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР