Задържаха мнима служителка на топлофикация за кражби. Според данните до

...
Задържаха мнима служителка на топлофикация за кражби. Според данните до
Коментари Харесай

Задържаха мнима служителка на топлофикация за кражби

Задържаха мнима служителка на топлофикация за обири. Според данните досега, посредством машинация тя е направила голям брой обири на територията на столицата.

Разплитането на схемата почнало на 24 септември след сигнал от пенсионерка. Тя открила, че от вкъщи и липсват пари. Пред проверяващите разказала, че непозната жена се показала за служителка на топлофикация и под претекст, че би трябвало да регистрира данни от инсталираните устройства, влезнала в жилището. Едва когато си тръгнала, стопанката на дома открила, че липсват 800 лв..

Мнима служителка на топлофикация е арестувана през вчерашния ден в региона на планински ъгъл за отдих. Според първичната информация, по еднакъв метод. Тя се е представяла за служителка или на ВиК, или на топлофикация, и по този начин е направила голям брой аналогични закононарушения.

При претърсванията в хотелска стая са открити голям брой движимости, обект на закононарушения, включително – часовници, златни украшения, банкови карти.

Предстои събраните материали по формираното досъдебно произвеждане да бъдат докладвани в Софийска региона прокуратура.

Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи

Преди дни основният прокурор Борислав Сарафов взе присъединяване в Националното заседание на Министерство на вътрешните работи.

„ И по закон, и по предопределение ние с вас сме сътрудници в общата борба против престъпността и беззаконието. Дълбоко съм уверен, че правилото на разделяне на управляващите не значи слагане на разграничителни линии, а противоположното – ясно обрисувани отговорности на всяка институция “, уточни в изявлението си и.ф. основен прокурор.

Вътрешният министър Калин Стоянов разгласи, че има покачване на разкриваемостта на всички типове закононарушения. Той регистрира, че една от най-големите компликации е оправянето с мигрантския напън.

“Положението си остава съществено, обаче с помощта на реорганизацията, която направихме на границата, към този момент имаме друго виждане и различен взор. Нещата стартират да бъдат такива, каквито би трябвало да са. Имаме доста по-голям брой недопуснати опити за сметка на задържанията навътре в страната. Ние това целяхме и започнахме да го реализираме. Считам, че в случай че задържим тази численост и това състояние, нещата вървят фактически на добре ”, разяснява министърът на вътрешните работи Калин Стоянов пред депутатите от вътрешната комисия.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg