Задържаха чужденци, продавали неистински златни накити чрез измама и използвали

...
Задържаха чужденци, продавали неистински златни накити чрез измама и използвали
Коментари Харесай

Задържаха румънци, продавали фалшиви златни накити чрез измама и заплахи с оръжие

Задържаха чужденци, продавали неистинен златни украшения посредством машинация и употребявали за опасност оръжие , оповестиха от полицията.

В резултат на извършена полицейска интервенция за определяне и задържане на непознати жители, предложили неистинен златни украшения в региона на основни пътни артерии в и към столицата, на 31 юли, чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи  са задържаха трима мъже, румънски раждани , съпричастни към сходни закононарушения.

В хода на следствието е открито, че тримата употребявали заучена скица , а точно: Спирали с лек автомобил с задгранична регистрация, имитирайки повреда, с  отворен челен похлупак , в крайното платно или в спешната лента и махали с ръце към преминаващите около тях коли.-->

Когато някой лидер отбиел, с цел да им се притече на помощ, те на непознат език обяснявали, че са закъсали с автомобила и се нуждаят от пари. В подмяна предложили златни украшения, - неистинен, а когато някой откажел са прибягвали и до закани с оръжие. 



Тримата са арестувани с полицейски ограничения до 24 часа
. След отчет на събраните материали в Софийска районна прокуратура един от румънците е с повдигнато обвиняване за закононарушение. Наложена му е мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за период до 72 часа.

От Столична дирекция на вътрешните работи приканват: Ако има пострадали от сходен жанр похищения, които не са потърсили подпомагане в полицията да подадат сигнал в най-близкото отделение на Министерство на вътрешните работи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР