Задържаха част от членовете на Секционна комисия от село Малорад,

...
Задържаха част от членовете на Секционна комисия от село Малорад,
Коментари Харесай

Арестуваха членове на СИК във Врачанско след скандалното видео с подправени бюлетини

Задържаха част от членовете на Секционна комисия от село Малорад , които станаха известни със скандално видео с подправяне на бюлетини. Това потвърдиха източници на.

При първичния разпит те са признали за случилото се след края на изборния ден. Според показанията им главните виновници били двама - ръководителят на комисията Моника Йорданова и един от членовете , който подстрекавал към подправяне на изборните резултати. Проверката на органите на реда е почнала още в изборната нощ, когато се появи скандалния клип.

Местните настояват, че дамата от клипа освен е нарушила закона, а и е гласувала неведнъж за желания от нея претендент . Името й е Моника Йорданова и е от квотата на ПП-ДБ. Опитахме да се свържем с нея по телефона.

„ В момента не мога да Ви давам сведения. Съжалявам. Дочуване ” , съобщи тя.

Жалба в Общинската изборна комисия има още от нощта на вота и от там неотложно са сезирали прокуратурата по подготвеност.

Това е извънредно жестоко нарушаване освен на изборните правила. Това е длъжностно лице, което е сложено там като ръководител на изборна комисия, с цел да подсигурява сигурността на вота ”, съобщи Силия Иванова, представител на ОИК-Борован.

От „ Продължаваме Промяната-Демократична България ” незабавно се раграничиха от своята представителка и също сезираха прокуратурата. Коалицията разгласи, че са подхванати ограничения по отстраняването на ръководителя като част от комисията в Малорад. Според хората от селото обаче би трябвало да се търси отговорност от още хора в секционната комисия.

Районната прокуратура в града е почнала следствие , а Законът планува затвор от една до пет години. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР