Задържаха близо 600 000 къса контрабандни цигари в над 28

...
Задържаха близо 600 000 къса контрабандни цигари в над 28
Коментари Харесай

Спецоперация на Капитан Андреево, установиха нередности

З адържаха близо 600 000 къса контрабандни цигари в над 28 хиляди кутии. Те са били укрити под капаците на металорежещи машини в товарен автомобил, е открила при инспекция на " Капитан Андреево ". Това съобщи.

Според началника на митническия пункт Георги Господинов камионът е дошъл на 1 май с групажна стока. " Той пътуваше от Турция за Германия като част от товара бяха режещите машини, оборудвани с шкафове. При разбор с рентген на сандъците се откри друга компактност и бе осъществена щателна митническа инспекция. Фабрично са били създадени по този начин - да не могат да се отварят. При разрязването им бяха открити към 570 000 къса недекларирани цигари. Целта на контрабандистите е била да превозят стоката до западни страни, където да я изтъргуват доста по-скъпо. Една кутия коства 50 цента без възнаграждение на такси. Именно без данък цената им може да доближи към 15 паунда. Печалбата е сред 10 и 20 пъти ", пресмята той.

По думите му на пункта сега се организира спецоперация за секване на опитите за контрабанда, а в нея вземат участие представители и на Национална агенция за приходите, ГДБОП и Групово дело " Гранична полиция ". " 28 млн. недекларирани цигари са хванати през 2023 година, а 13 млн. са единствено през тази година досега. За съпоставяне през 2022 година бяха 10 млн. ", разкри Господинов.

Повече по тематиката гледайте във видеото.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР