Задържаха 16-годишно момче, подало фалшив сигнал за поставено взривно устройство

...
Задържаха 16-годишно момче, подало фалшив сигнал за поставено взривно устройство
Коментари Харесай

Задържаха ученик, подал фалшив сигнал за бомба в Пазарджик

Задържаха 16-годишно момче, подало подправен сигнал за сложено взривно устройство в учебно заведение в Пазарджик, осведоми БиТиВи. Преди няколко дни младежът подал сигнал на телефон 112 за сложена бомба в Професионалната гимназия по стопанска система и мениджмънт.

Отзовалите се на място полицейски екипи евакуирали учебното заведение и претърсили постройката. Бомба обаче не била открита.

Полицията открила самоличността на подателя на сигнала. Това е 16-годишен възпитаник от образователното заведение. По случая е формирана кореспонденция. Документите са предадени на прокуратурата.

С ученикът работят инспектори от Детска педагогическа стая.

Припомняме, че в последните дни се следи взрив на бомбените закани. На 27 март десетки получиха сигнали за сложени взривни устройства. Идентична бе и обстановката на идващия ден, когато имаше в столицата. Сигнали постъпиха и

Вътрешният министър че ще бъде образувана междуведомствена група, която да създаде процедура за реагиране при опасност за сложено взривно устройство в " обекти от сериозната инфраструктура. По думите му, идваща отвън страната.

в деня на вота и изпрати писмо до Министерство на вътрешните работи с искане за инструкции по какъв начин да действа при приемане на сигнал за бомба по време на изборите.
 Нова порция бомбени закани в учебните заведения в страната Обновена
Нова порция бомбени закани в учебните заведения в страната

Получени са десетки сигнали във Варна, Добрич, Бургас, Велико Търново, София и Стара Загора
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР