Задънената улица около присъединяването към Шенген на България и Румъния

...
Задънената улица около присъединяването към Шенген на България и Румъния
Коментари Харесай

Присъединяването на България и Румъния към Шенген може да бъде гласувано през декември

Задънената улица към присъединението към Шенген на България и Румъния може да бъде подложена на гласоподаване при започване на декември, оповестява тв " Евронюз ".

Това най-малко е желанието на Испания, която е ротационен ръководител на Европейски Съюз във втората половина от 2023 година

Приемането на нови членове в Шенгенската зона, в която отсъства граничен надзор, изисква единомислещо утвърждение на Съвета по правораздаване и вътрешни работи, който се състои от вътрешните министри на 27-те членки на Европейски Съюз.

Последното съвещание на този съвет е планувано за 5 и 6 декември, оповестява БНР.

" Ние се надяваме на последния ПВР в границите на испанското председателство това да стане действителност ", съобщи и.д. вътрешен министър на Испания Фернандо Гранде-Марласка, който акцентира, че присъединението на България и Румъния към Шенген е " приоритет " за испанското председателство.

" Сигурен съм, че ще бъде допустимо. Ще дадем най-хубавото от себе си декември да имаме съглашение. Опитваме се да го реализираме и притискам палци, работим доста съществено по въпроса ", съобщи той преди днешния Съвет по правораздаване и вътрешни работи в Люксембург.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР