Задължително е с ограничителните мерки да бъдат в ход и

...
Задължително е с ограничителните мерки да бъдат в ход и
Коментари Харесай

Президентът призова за пакет от мерки в подкрепа на бизнеса

Задължително е с ограничаващите ограничения да бъдат в ход и комплекс от такива, които да поддържат бизнеса, който към този момент търпи съществени загуби. Това сподели президентът Румен Радев по време на среща с представители на бизнеса, представен от „ Фокус “.

„ Само с ограничавания, забрани и санкции ние не можем да излезем от тази рецесия като пълноценно общество и като устойчива стопанска система. Задължително е с всички тези ограничаващи ограничения да бъдат в ход и комплекс от ограничения, които тъкмо в този тежък миг да поддържат бизнеса, който към този момент търпи съществени загуби. Да поддържат най-засегнатите български жители “, сподели президентът.
Как COVID-19 ще се отрази на бизнеса и каква ще е цената на рецесията? Бизнесът е разграничен в оценката на подхванатите досега ограничения против COVID-19
Президентът изрази терзание, че има доста хора, които ще изгубят работата си и даде образец други страни в Европейски Съюз, които към този момент са въвели стопански ограничения.

„ Да, знам, че ресурсите са лимитирани. Вчера това дискутирахме и с министър-председателя, само че би трябвало да активизираме оптимално всички вероятни средства от Европейски Съюз. Това към този момент е реалност, само че не е задоволително. Призовах държавното управление в незабавен порядък да преоцени своите финансови, капиталови цели. Ако се постанова, някои планове могат и да изчакат. Но здравето, животът, благоденствието на българските жители и здравето на българския бизнес не може да чака “, уточни президентът.
Българските водачи на тирове чакат сформирането на ескорт в Хърватска По този метод те ще се придвижат към нашата страна
По думите му следва оценка кои са най-засегнатите компании и браншове, по какъв аршин това ще се прави оценка и по какви механизми ще се отпуска помощ.

„ Вашият експертен глас би трябвало да бъде чут, би трябвало да бъде почетен. Аз се надявам с вашите оферти и с опциите, които има сега изпълнителната власт, бързо да стигнем до най- положителния метод, по който страната би трябвало да поддържа бизнеса в сложен миг, тъй като без бизнес след това не можем да оцелее страната “, добави още Радев.

Коронавирусът и България Как COVID-19 ще се отрази на бизнеса и каква ще е цената на рецесията? Италиански доктор е измежду доброволците в Александровска болница Вълна от съпричастност с медицинските служащи на първа линия против COVID-19 (ВИДЕО) Варна стяга ограниченията след първия случай на ковид в града Младен Маринов: Телефонни измамници употребяват ковид в своите схеми Мерки за отбрана: Какво подхващат против COVID-19 в Бургас? Министерство на външните работи: 53-годишен българин в Сингапур е инфектиран с COVID-19 Проф. Кантарджиев: Нямаме пациент с ковид в сериозно положение Д-р Масларски: Децата с ковид имат леки признаци, само че са рискови за възрастните Кондуктор, таксиметров водач и медици – под карантина поради първия с COVID-19 във Варна Д-р Петър Марков за ковид: Най-важно е понижаване на околните контакти сред хората 51 са записаните с COVID-19 пациенти в България Не, COVID-19 няма наложително да ви убие, в случай че сте пили това лекарство В Чипровци арестуваха мъж, завърнал се от Италия, защото се разхождал, вместо да е под карантина Държавата поема 60% от възнагражденията на работещите в наранени от ограниченията компании Северна Македония вкара ограничавания за два от граничните си пункта с България Президентът за ограниченията против COVID-19: Държавата да помогне на най-засегнатите Изследват още 30 души, контактували със инфектираните с COVID-19 на тържеството в Лом Даниел Пеев-Дънди и Иво Аръков: Най-опасен в тази обстановка е вирусът „ суматоха “ Доставят по домовете храна и медикаменти на самотноживеещите възрастни хора в Старозагорско
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР