Задължителният PCR тест за Турция важи и за транзитно преминаващите

...
Задължителният PCR тест за Турция важи и за транзитно преминаващите
Коментари Харесай

Турция иска PCR и за преминаващите транзитно авиопътници

Задължителният PCR тест за Турция важи и за директно преминаващите пасажери през летищата. Това разгласи Министерство на външните работи като цитира информация на компанията „ Търкиш еърлайнс “.

По-рано от турския авиопревозвач оповестиха, че мярката ще засегне единствено директно преминаващите пасажери през сухопътните граници на страната.

Негативен резултат от PCR тест би трябвало да показват и всички жители, чиято последна точка на идване е Турция, без значение с какъв тип превоз пътуват.

Новите ограничавания влизат в действие от 23:00 ч. на 29 декември 2020 година

Всички пасажери на възраст над 6 година би трябвало да показват при идването си документ за отрицателен резултат от PCR тест, изработен в границите на 72 часа преди пътуването. Пристигащите, които не разполагат с подобен, подлежат на наложителна 7-дневна карантина, след което следва да си създадат тест и при негативен резултат се освобождават от карантината. Гражданите с позитивен резултат ще бъдат лекувани съгласно протокола на Министерството на здравеопазването на Турция в турско лечебно заведение.

Също по този начин, считано от 23:00 ч. на 29 декември 2020 година Турция прекратява полетите от и до Англия, Дания и Република Южна Африка, като изключения ще бъдат правени само за репатрационни полети.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР