Задължителните колани и видеорегистратори може да оскъпят автобусните билети Продуктовата

...
Задължителните колани и видеорегистратори може да оскъпят автобусните билети Продуктовата
Коментари Харесай

Задължителните колани и видеорегистратори може да оскъпят автобусните билети

Задължителните колани и видеорегистратори може да оскъпят автобусните билети Продуктовата потребителска такса за преработване, както и наложителното съоръжение с колани и видеорегистратори няма по какъв начин да не доведат до нарастване на цената на автобусните транспорти, съобщи Магдалена Милтенова на конференция във връзка учредяването на Конфедерация на автобусните превозвачи. Милтенова, която е ръководител на Браншовия съюз за стопанска самодейност в превоза, е първият ръководител на новата браншова и работодателска организация, учредена от седем сдружения през днешния ден.
 
Конфедерацията ще показва и пази ползите на сектора в разговор с изпълнителната, законодателната власт и общините, като една от основните й цели е да се „ изсветли “ бранша.

 
Задължителна регистрация по Данък добавена стойност на компаниите за автобусни транспорти и възбрана рейс да се записва на физическо лице. Това са част от ограниченията, които съгласно създателите на новата организация, са нужни за повишение на сигурността и по-качествена услуга.

При представянето на новата организация учредителите нямаше по какъв начин да подминат някои от най-наболелите проблеми на сектора. Един от тях е обновяването на автобусния парк, уточни Магдалена Милтенова: " Няма по какъв начин да се разпореждат контракти за публичен транспорт посредством публични поръчки, когато общините не извършват уговорката си по правилник 13 70, не обезпечават финансиране на превозвачите, принуждават ги да работят на цени под себестойност на услугата, единствено и единствено да получат работа и това нещо се случва на фона на контракти за по две години. Човек не може да си разреши да влага и да даде средства, нужни за пазаруването на нови рейсове, в случай че той няма сигурността, че тази инвестиция ще бъде непокътната в границите на 10 години, какъвто е срокът, който регламентира Европейски Съюз ".

 
Една от основните цели на Конфедерацията на автобусните превозвачи e „ изсветляването “ на сектора. Според Петър Захариев от Националната асоциация на автомобилните превозвачи законите би трябвало да се трансформират по този начин, че рейс да не може да се записва на физическо лице, както и всички компании, извършващи транспорти, наложително да се записват по Закона за Данък добавена стойност: " Това е крещяща потребност от години. Регулирано е в европейските законодателства по този метод, несъмнено, и по различен, с спомагателни ограничавания. Нямаме ограничавания да кажем Иван Иванов да си купи рейс. Нека си го купи, да си го държи пред къщи, което пък е работа на кмета, че той няма право да паркира там въпросното МПС, да си го гледа и да му се радва, само че той не може да прави публичен транспорт на пасажери ".-->
 
Вследствие на казуса с нерегламентирания транспорт на пасажери и неправилното възлагане на публични поръчки обитаеми места в 128 общини към този момент нямат автобусен превоз, посочи Магдалена Милтенова.

 
Тя насочи вниманието и към предложение, което е подложено на публично разискване до 14 септември - всички училищен транспорти с просветителна цел да се правят в почивните дни: " Нещо, което ние считаме за безусловно неприемливо, тъй като това са дните, в които трафикът е най-натоварен, това са дните, в които ние ще застрашим най-сериозно живота на нашите деца, тъй като знаете, че съвсем всички тежки произшествия се случват в действителност при претрупан трафик в неделни празнични дни ".
 
От сектора упорстват за анулация на продуктовата потребителска такса за преработване, въведена на 16 юли тази година с смяна в разпоредба на Министерството на околната среда и водите. Тази такса, както и наложителното съоръжение на рейсовете с колани и видеорегистратори, няма по какъв начин да не докара до нарастване на цената на билетите, посочи Магдалена Милтенова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР