Задължителните електронни рецепти за диабетици и за изписване на антибиотици

...
Задължителните електронни рецепти за диабетици и за изписване на антибиотици
Коментари Харесай

Нова такса при дижипитата

Задължителните електронни предписания за диабетици и за изписване на антибиотици покачиха в пъти цената на лекарския обзор за някои пациенти, които от 1 април нямат опция за хартиено наставление. Причината е нова такса за електронно издаване на рецепта, която лекарите вкарват без да пита и това кара доста пациенти, да заплащат повече от нормалните 2,90 лева, написа уеб сайтът Segabg.com.

Такса " компютър " се постанова дори за пациенти, които са с хронични болести и са освободени от потребителска такса. Такъв въпрос да вземем за пример има на уеб страницата на здравната каса.

" Имам ТЕЛК и съм със заболяване, включено в листата за освобождение от потребителска такса. Днес отидох до персоналния доктор и ми споделиха, че има " такса за издаване на електронна рецепта ", твърди пациент. От НЗОК дават отговор, че за оказаната здравна помощ здравноосигуреният жител дължи единствено потребителска такса от 2,90 лева за прегледа (тя е 1 лева за пенсионерите), в случай че не е освободен от нея.

От Министерство на здравеопазването потвърдиха, че не Не е редно да има потребителска такса за издаване на електронна рецепта и сходно нещо на никое място не е регламентирано ", показаха от здравното министерство, откакто им описахме случай на диабетик, чиято такса внезапно е поскъпнала от 2,90 на 8 лева И в този случай се оказа, че е въведена такса от 5 лева за електронно обслужване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР