Задължителната гражданска отговорност (ГО) е от съществено значение за всяко

...
Задължителната гражданска отговорност (ГО) е от съществено значение за всяко
Коментари Харесай

Как да изчислим гражданската отговорност


Задължителната гражданска отговорност (ГО) е от значително значение за всяко МПС. Тя покрива имуществени и неимуществени вреди, породени на трети лица при автомобилна злополука. В случай на такива, лидерът е виновен и би трябвало да покрие разноските, което може да му коства доста скъпо. Със застраховката Гражданско отделение, тези разноски се покриват от застрахователя.

Но знаете ли по какъв начин се пресмята гражданската отговорност в елементи? Прочетете по-надолу в публикацията, с цел да разберете по-подробно.

Калкулатор за пресмятане на гражданската отговорност

С помощта на калкулатор за гражданска отговорност може елементарно да изчислите наградата ѝ. Този инструмент взема под внимание голям брой фактори, с цел да дефинира каква ще бъде цената на вашата застраховка. За задачата се попълнят данни както за автомобила, по този начин и за лидера.

Данни за МПС

Ето коя информация за транспортното средство касае цената на наградата:

- тип на МПС – при калкулатора се има поради дали е лек автомобил, товарен, рейс или друго. Колкото по-голямо по тип е транспортното средство, толкоз се оскъпява и наградата, тъй като вредите, които ще причинят товарните коли са доста по-големи от тези, нанесени от лека кола;

- предопределение – в случай че МПС-то не е предопределено за персонално прилагане, а да вземем за пример – за таксиметрови услуги или за отдаване чартърен, цената се покачва. Гражданско отделение за транспортните средства с десен волан също е по-висока;

- кубатура на мотора – по-мощните коли се смятат за по-рискови на пътя, по тази причина и имат по-голяма надбавка върху цената;

- година на произвеждане – нормално колкото е по-стар автомобилът, толкоз цената за Гражданско отделение е по-ниска, защото пазарната му стойност е спаднала с годините.

Освен това, под внимание за пресмятане на гражданската се вземат още марката и моделът, допълват експертите от Групама Застраховане.

Данни за лидера

Какви данни за лидера оказват въздействие?

- възраст и стаж като лидер – това са едни от главните фактори, оказващи въздействие на калкулатора, тъй като те дефинират лидера като по-рисков или не. Колкото по-млад на години е водачът и колкото по-малко опит има зад кормилото, толкоз е по-скъпо;

- район на потребление – по отношение на обитаемото място, в което ще се кара, се дефинира и равнището на заплаха от настъпване на ПТП. Съответно в по-големите градове, то е по-високо, по отношение на това в по-малко обитаемоте региони. Това се дължи на по-голямата плътност и трафик на транспортни средства. Водят се и статистики за държанието на водачите от дадена област, което също оказва влияние;

- метод на заплащане – има алтернатива за заплащане на цялата сума, както и разсрочено. Ако изберете вид за заплащане чрез 2 или 4 вноски, това също може да увеличи цената.

Запомнете, че всяка информация, която предоставите, оказва помощ на калкулатора да пресметна по-точна стойност за вашата застраховка.

Какви стъпки следват след пресмятане с калкулатор?

След като сте получили ориентировъчна визия за цената, която следва да платите, с помощта на калкулатора, идва моментът да изберете при кой осигурител да подпишете контракт и да попълните документите.

Сравнение и разбор

В калкулатора на който и осигурител да сте гледали, идната стъпка е да сравните тази оферта с другите на пазара. В света на застраховките съществуват разнообразни разновидности и условия, по тази причина е значимо да знаете къде ще получите най-хубавото предложение.

Вместо да търсите непосредствен офис, съществуват и онлайн платформи за съпоставяне на застраховки, които ще ви оказват помощ да видите другите предложения, да ги анализирате и да изберете тази, която най-добре дава отговор на вашите потребности. Освен това, може да говорите непосредствено с съветник, в случай че имате усложнения.

Попълване на полицата

Един от последните стадии в процеса на пресмятане на гражданската е попълването на съответната лавица.

Следвайки стъпките ще видите, че към този момент сте събрали от калкулатора информацията, която би трябвало да предоставите, като нормално се желае и регистрационен номер на автомобила и подобен на талона. Ако сте решили да попълните данните онлайн и по този метод да пуснете поръчка за издаване, нормално има разполагаем консултант, който може да ви помогне при потребност.

Бонуси и отстъпки: Как да спестим от Гражданско отделение?

Освен да сравните цените, може да се ползвате и от опцията за бонуси и отстъпки, които дават застрахователите. Има разнообразни способи, посредством които да намалите цената на застраховката. Запознайте се с тях или попитайте какви способи предлага даденият осигурител и какви са изискванията за това.

Преди да закупите застраховка, се уверете, че сте ревизирали всички вероятни варианти за
бонуси и отстъпки.

Отговорност и сигурност с гражданската отговорност

Изчисляването на гражданската е основна стъпка към безвредната и виновна приложимост на автомобила, макар че наподобява като следващата задача в листата със отговорности.

Надяваме се, че с това в детайли управление в този момент към този момент знаете повече за това по какъв начин да изчислите гражданската с калкулатор и сте подготвени да се заемете с тази задача с убеденост и сигурност.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР