Задължителен учебен предмет Пътна безопасност“ в начален и среден курс

...
Задължителен учебен предмет Пътна безопасност“ в начален и среден курс
Коментари Харесай

Предложиха в Гърция да се изучава Пътна безопасност в училище

Задължителен образователен предмет „ Пътна сигурност “ в начален и междинен курс ще учат учениците в Гърция. Идеята е на Министерството на образованието, а задачата е подрастващите да бъдат подготвени да съблюдават разпоредбите за придвижване, оповестява БНР.
Тежките пътни катастрофи в Гърция са с 50% повече от междинните за страните от Европейския съюз. Една трета от починалите са младежи, сочи статистика. Не са задоволителни единствено тежките санкции и присъди, належащо е образование на децата от дребни за съблюдаване на разпоредбите на пътя , разясняват експерти. Уроците в гръцките учебни заведения ще са в границите на избрания брой часове за всеки клас. Програмата е съгласувана със експерти от Института за безвредно придвижване, педагози и пътни служители на реда.
Много постоянно аргументите за тежки пътни катастрофи са деца, които карат колела и модерните в този момент тротинетки, споделят от пътната полиция в страната. Специалисти установяват, че децата или не знаят разпоредбите, или просто не ги съблюдават . Опозицията също поддържа измененията в образователната стратегия на учениците в Гърция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР