Задълбочаваща се криза на доверието към всички институции, политически лидери

...
Задълбочаваща се криза на доверието към всички институции, политически лидери
Коментари Харесай

„Алфа Рисърч“: Задълбочаваща се криза на доверието към всички институции

Задълбочаваща се рецесия на доверието към всички институции, политически водачи и партии. Основните държавни институции и отговорността на политическите водачи за тяхната работа, се правят оценка отрицателно от болшинството български жители.

Това са част от изводите от ново проучване на „ Алфа Рисърч “, извършено в интервала 22-30 ноември измежду 1000 пълнолетни.

След утвърждението от парламентарната комисия, планът влиза в пленарната зала

Кабинетът резервира нивото на доверие от месец юни  - 21% позитивни оценки, само че при 46% негативни, което е растеж от близо 10 на 100.

Малко по-високо е доверието към премиера Денков  - 25% позитивни при 39% негативни оценки, само че също с отрицателен процес.

С 8% доверие Народното събрание не съумява да обърне наклонността и остава на дъното на публичните оценки.

От институциите само президентът Румен Радев съумява да резервира позитивния си рейтинг, който в интервала на деяние на неговите служебни държавни управления, също беше поел надолу, споделят от „ Алфа Рисърч “.

Към момента той се употребява с утвърждението на 38% от българите -ръст от 5 на 100 по отношение на юни. Неодобрението остава 32%. 

Електоралните желания на твърдо решилите да гласоподават демонстрират лека преднина за ГЕРБ пред ПП-ДБ.

Резултатите са надлежно 21,9% и 17,8%. Трета мощ е „ Възраждане “ с 12,2%. Следват -  Движение за права и свободи (10,8%), Българска социалистическа партия (9,6%), Има Такъв Народ (4,9%).

Всеки четвърти интервюиран обаче не е сигурен, че при възможни избори ще повтори предходния си избор.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР