Задълбочаването на сътрудничеството между България и Грузия в областта на

...
Задълбочаването на сътрудничеството между България и Грузия в областта на
Коментари Харесай

Каракачанов се срещна със своя грузински колега

Задълбочаването на съдействието сред България и Грузия в региона на защитата беше акцент в диалозите на срещата на заместител министър-председателя по публичния ред и сигурността и министър на защитата Красимир Каракачанов и министъра на защитата на Грузия Леван Изория.

Тя се организира през днешния ден, 13 февруари, в Главната квартира на НАТО в Брюксел, Белгия, в границите на срещата на министрите на защитата на страните-членки на НАТО, оповестиха от пресцентъра на министерството на защитата. Министър Леван Изория благодари на България за поредната поддръжка за суверенитета на страната му, както и за оказваната помощ по линия на НАТО, в това число за уговорката, който изпълняваме като посолство за контакт на Алианса. Той изрази увереност, че отличното двустранно съдействие сред България и Грузия ще продължи и отсега нататък. Министър Изория показа, че има съвпадане на ползите сред двете страни във връзка с сигурността в районен аспект.

Министър Красимир Каракачанов удостовери цялостната поддръжка на Република България към Грузия като акцентира, че страната ни постоянно е била поредна в своята политика. Той изрази убеждението си, че тази политика ще остане неизменима и в бъдеще. Обърна внимание и на обстоятелството, че сред България и Грузия постоянно са съществували топли и другарски връзки и акцентира на близостта сред двата народа.

На срещата бяха разисквани въпроси, свързани с опциите за по-активно и задълбочено съдействие в региона на защитата. Беше изразена подготвеност за провеждането на взаимни учения и шерването на информация по редица въпроси от съвместен интерес, в това число във връзка с района на Черно море. Двамата министри на защитата се договориха за взаимни визити във допустимо най-кратък период.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР