Задачи, които изискват творчество и логическо мислене, са включени в

...
Задачи, които изискват творчество и логическо мислене, са включени в
Коментари Харесай

Четвъртокласниците се явяват на НВО

Задачи, които изискват творчество и логическо мислене, са включени в тестванията на националното външно оценяване за IV клас на 26 и 27 май т.г., както и през предходните години. Очаква се на изпитите по български език и литература в четвъртък и по математика в петък да се явят съвсем 58 300 четвъртокласници в 1751 учебни заведения, заяви МОН.
И тази година изпитът по български език и литература е от три елементи. В първата децата би трябвало да се оправят с аудиодиктовка с размер до 60 думи. Чрез нея се ревизират техните умения за използване на изучени правописни правила и за графическо оформяне на началото и края на изречението. Към диктовката четвъртокласниците ще вземат решение също 10 езикови задания с избираем отговор.
Втората част от изпита включва текст за четене с схващане и 10 тестови задания към него – с избираем и със свободен отговор. При отворените въпроси учениците би трябвало да дадат къс отговор с откъс от текста или със свои думи.
Третата част е задачата за основаване на личен текст. От учениците се изисква да основат независимо текст от няколко фрази, като покажат умения за смислово единение, езикова съгласуваност на написаното и креативно и автентично мислене.
Максималният брой точки на всеки изпит е 100. Той се преобразува в оценка.
Изпитите стартират в 10 часа, а дните, в които се организират, са образователни. При нужда всяко учебно заведение може да прави разбъркване в седмичното разписание, с цел да обезпечи по-добра организация. Около 17 000 квестори ще наблюдават за реда и спокойното протичане на националното външно оценяване. Учениците пишат с черен химикал върху обособена бланка, която по-късно се сканира и прави оценка в електронна среда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР