Задачата на партията, която ще получи третият мандат е изключително

...
Задачата на партията, която ще получи третият мандат е изключително
Коментари Харесай

Радев пита БСП с кого ще се коалира - с всички партии или само в рамките на коалицията

Задачата на партията, която ще получи третият мандат е извънредно комплицирана, предизвикателна и виновна. За това желая да чуя с кого Българска социалистическа партия са подготвени да влязат в разговор, с какви цели и с каква стратегия, с цел да се образува стабилно ръководство, с успеваемост и със стратегически небосвод. Затова настоя президентът Румен Радев по време на консултациите с Българска социалистическа партия за сформиране на държавно управление с третия изследователски мандат. В предходния кръг от съвещания Българска социалистическа партия не се явиха с претекста, че сега се обсъждала актуализацията на бюджета и желаеха друга дата, само че не получиха такава.

" Вижте какво посрещане на крайници, единствено да не са объркали стаите ", пошегува се Радев преди да влязат представителите на Българска социалистическа партия за консултациите, защото леко закъсняха.

Вашата формула е значима, вашата настройка за разговор и коалиране с останалите участници е значим въпрос - дали единствено в границите на обединението или въобще с всички парламентарно показани групи, тъй че да има дейно ръководство със стратегически небосвод, посочи Радев.

Президентът Радев чака редица решения по значими тематики, които директно касаят живота и здравето на жителите. Българска социалистическа партия през годините е била нееднократно част от ръководството на страната, по този начин и през днешния ден. Няма потребност да дискутираме какво значи за страната ни в разгара на рецесиите да остане без работещ парламент, предизвести президентът.

По думите му българските жители разчитат политиците да влязат в разговор, да има съгласие и взаимни отстъпки, с цел да може да се решат проблемите, само че партиите не престават да чертаят разграничителни линии.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че схваща комплицираната обстановка, в която се намира страната. В последните 6 месеца изпитахме провокациите на няколко рецесии и положихме неимоверни старания да ги решим. Правителството оставя страната финансово постоянна, увери тя.

В Българска социалистическа партия са подготвени, в случай че президентът Румен Радев реши да даде третия мандат на социалистите, да положат старания за диалози с партиите, с цел да подсигуряват работещ парламент и държавно управление. " Червените " няма да се коалират с ГЕРБ и Движение за права и свободи, като биха сложили на масата програмата си и биха разговаряли с сътрудниците си от досегашната четворна коалиция.

Нинова открои целите пред Българска социалистическа партия: безвъзмездни учебници, безвъзмездни медикаменти, безкомпромисната битка с модела на ГЕРБ и Бойко Борисов, битката с неравенствата и инфлацията и други

След ревюто от Нинова, Радев я запита за нейното виждане за персоналния състава на Министерски съвет - изключва или не експертен? Нинова съобщи, че министър председателят би трябвало да е излъчен от най-голямата политическа мощ - " Продължаваме промяната ". Предпочитаме политически пред експертен кабинет, тъй като това е ясно носене на политическа отговорност, настоя Нинова.

Заедно с Нинова на консултациите в президентската институция влязоха още ръководителят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски и депутатите Атанас Зафиров и Ирена Анастасова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР