Зад витрини, окъпани в алената светлина на червените неони, стотици

...
Зад витрини, окъпани в алената светлина на червените неони, стотици
Коментари Харесай

Проститутките в Амстердам са против закриване на Квартала на червените фенери

Зад витрини, окъпани в алената светлина на алените неони, стотици проститутки упражняват най-старата специалност в света край живописните канали на Амстердам. И не желаят това да се промени.

Но откакто първата жена кмет на града даде обещание да се заеме с безпорядъка и несигурността в известния Квартал на алените фенери, това разбунва духовете в дребните улички, ценени от нормалните им гости, само че и от туристи от целия свят.

За да се подобрят изискванията на труд на половите труженички, кметът планува да реалокира известните витрини и обществени домове в различен квартал на града, надалеч от историческия център. За огромно страдание на доста проститутки.

"Допитването ни измежду 170 полови труженички зад витрините, ясно сподели, че 93 % от тях не желаят да се отдалечат от Квартала на алените фенери, сподели за Агенция Франс Прес Фелиция Ана, председателка на синдиката "Ред лайт юнайтед " ( "Обединение алена светлина ", Red Light United).

Разположен напълно в центъра на града, към черква на две крачки от централната жп гара, регионът, наименуван Вален, е една от най-големите туристически атракции в Амстердам, град с 850 000 поданици, който предходната година е привлякъл към 18 милиона гости.

Кварталът на алените фенери обаче надалеч не като лъскава пощенска картичка: регионът, жертва на увеличена локална престъпност и на навалица млади купонясващи туристи, един път беше наименуван от полицията "квадратния километър на мизерията ".

Кметицата Фемке Халсема, покровителка на екологията, формулира четири разновидността за ограничение на престъпността и на трафика на хора и за по- прелестен живот за хората в квартала.

Хотел за проституция

В първия сюжет тя предлага втурване на завесите на витрините, с цел да не се виждат от улицата половите труженички и местата, където работят.

Преместване на някои обществени домове в други квартали на града или затваряне на всички витрини и отваряне на нов Квартал на алените фенери, надалеч от туристическия център на Амстердам, също са разновидности за изследване.

В другата прекаленост, кметицата предлага в четвърти сюжет, отваряне на още повече витрини, чийто брой сега не може да надвишава 330, в Квартала на алените фенери, с цел да се лимитират противозаконните секс услуги. В този случай даже би могъл да бъде основан "хотел за проституция ".

"Единствено последният вид е в наша изгода ", счита Фелиция Ана, млада жена от румънски генезис. Казва, че тя и колежките й нямат потребност да бъдат в допълнение предпазени от общината.

"Говоренето, че сме жертви и сме уязвими за трафик (на хора) не ни оказва помощ. Това ни жигосва. Спрете да говорите за нас по този метод ", тросва се тя.

"Животни от цирка "

Жителите на Квартала на алените фенери описват, че прекомерно постоянно се избуват кавги с туристите - нормално групи от млади веселящи се хора, които кръстосват из Квартала на алените фенери, с цел да видят фамозните витрини.

"Отнасят се с дамите като с животни в цирк ", споделя на Агенция Франс Прес локален гражданин на квартала, който прибавя, че доста поданици биха желали витрините да бъдат затворени или да бъдат преместени другаде.

Професионалистите в бранша признават, че има проблеми, само че считат, че затваряне или пренасяне на тези витрини не е решение.

Жители, притежатели на обществени домове и проститутки наскоро се срещнаха с общинския съвет и Халсема, с цел да обсъдят нейните оферти. Общинският съвет ще се събере през септември, преди да вземе решение.

"От сюжетите, считаме, че четвъртият е, несъмнено, най-хубавият ", декларира Мастен Ставаст, притежател на към 27 витрини и на стаи, които дава чартърен на проститутки. "Не просто, тъй като желаеме повече витрини, а тъй като всичко е концентрирано в този регион. И това не е добре ", изяснява той.

Неговият наследник и асистент Дейв Круке се съгласява: "Амстердам не е толкоз огромен и по улиците тук в този момент в действителност има доста народ. Нещо би трябвало да се промени ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР