Зад проучването стои д-р Джонатан Кокс, лектор по микробиология в

...
Зад проучването стои д-р Джонатан Кокс, лектор по микробиология в
Коментари Харесай

Проучване: колите са по-мръсни от тоалетна

Зад изследването стои доктор Джонатан Кокс, преподавател по микробиология в Университета Астън, Бирмингам. Той и екипът му организират изследване, поръчано от Scrap Car Comparison, с цел да разкрият най-мръсните зони от автомобила ни. Те са взели проби от две тоалетни и пет автомобила на разнообразни възрасти, в това число един, който е единствено на две години.

Проби са взимани от шест основни зони от интериора на автомобила. След това всяка проба е инкубирана на 37°C за 24 часа, с цел да се разпознава всяка бактерия. Изводът е, че в колите ни живеят доста бактерии. Най-притеснително е, че във всеки автомобил е имало фекална бактерия. Най-високи равнища на тези бактерии са открити в багажника. Човек би могъл да си каже, че това не е проблем, само че не е ли багажникът мястото, на което транспортирате своите покупки от питателните магазини и пазарите?

Фекална бактерия е нещо всекидневно и на шофьорската седалка, което не е толкоз учудващо. Сега най-малко ще знаете, че не е добра концепция да сложите пържения картоф в устата си, в случай че сте го изпуснали преди този момент на седалката.

Най-мръсните зони в автомобила може да видите на новия ни авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР