З ад Нотариуса: Банки, капитали, ДС и дори наркотикът каптагон. Така

...
З
ад Нотариуса: Банки, капитали, ДС и дори наркотикът каптагон. Така
Коментари Харесай

Зад Нотариуса: Банки, капитали, ДС и дори наркотикът каптагон

З

пъкъл Нотариуса: Банки, капитали, Държавна сигурност и даже опиатът каптагон. Така стартира новият пост на Григор Лилов. Той е отдаден на следствие на горещата тематика в българското обществено-политическо пространство – Нотариуса и неговите връзки с висши магистрати.

SafeNews разгласява поста на Григор Лилов без редакторска интервенция:

 

ЗАД НОТАРИУСА: БАНКИ, КАПИТАЛИ, Държавна сигурност И ДОРИ НАРКОТИКЪТ КАПТАГОН
.
Тази история с Нотариуса: на капитал, политически въздействие и ченгета зад кулисите по нищо не се разграничава от онази на някогашния Нотариус – Пепи Еврото и на още по-бившия нотариус – Краси Черничкия. И също по този начин ще приключи като тези – с доста звук за нищо.
Както и при Пепи Еврото, както и при тефтерчето на Краси Черничкия изплуваха капитали, политически връзки и ченгета зад кулисите. Навремето в детайли описах „ кой-кого и за какво ”, само че от това нищо не последва.
.
Сега изплуваха такива обстоятелства и за Нотариуса. Явно гори пожар на интернационално ниво, тъй като при предходните „ Нотариуси-Евра-Чернички ” единствено аз изнасях разкрития за деловите и политическите връзки.

Да ги забележим тези обстоятелства, както ги показа АКФ.

По наказателното произвеждане 1728/2017 година, формирано по тъжба поради улична кавга с млада жена до централата на „ Инвестбанк “, в отбрана на другата страна – висш прокурор, се появяват очевидци: Мартин Божанов-Нотариуса и неговият юрист и съучастник Велимир Атанасов.
***** Моя бел.: Този прокурор – Николай Соларов, предходната година, когато се пенсионира, беше награден от Висшия правосъден съвет с отличие „ Личен почетен знак първа степен-златен “ за (цитат): проявен висок професионализъм, безупречно и образцово осъществяване на служебните отговорности и високи нравствени качества. https://vss.justice.bg/page/view/109151

А какво са търсили Нотариуса и неговия юрист и съучастник на местопроизшествието, с цел да станат очевидци?

Това се схваща, когато се разрови делото. Изскача лист с каузи, преписки и производства, по които Велимир Атанасов и сдруженията на Мартин Божанов дават правно обслужване на “Инвестбанк ”, до чийто основен офис се разиграва драмата със абсурда.

 

 Зад Нотариуса: Банки, капитали, Държавна сигурност и даже опиатът каптагон Снимка: Фейсбук

**** **** Моя записка: преди време сдруженията на Нотариуса Велимир Атанасов представляваха скандалния каптагонов необут Цветан Цанев по две каузи по отношение на негова компания в Цуг, Швейцария. Става дума за прокурорски преписки с номера 46322/2013 и 3961/2014 година. Но тогава нямаше обществен скандал – както се знае, уединен глас е глас в пустиня от една страна. А въпреки това – Запада не беше натиснал България за работеща вместо привидна народна власт. Не апропо, юристът Цветан Цветанов е индивидът, разкрил доверителната сметка на глобената венецуелска петролна компания – в действителност на тирания Мадуро в „ Инвестбанк ”. Но тогава,, преди време, никой не обърна внимание на тези разкрития.
––––––––––-

ПОСЛЕСЛОВ

„ Инвестбанк “ е на хубавицата Петя Славова, която неведнъж назовават „ Мис Банкерка “. Тази банка нашумя с редица кавги и преди време дружно Първа капиталова банка провокираха скандал. Инвестбанк се спъна на стрестестовете на Българска народна банка, а Европейската централна банка отхвърли изобщо да признае всички стрестестове на всички банки, тъй като били подправени. И двете банки са отвън надзора на ЕЦБ. „ Инвестбанк ” се прочу и с 140 млн. $ на венецуелския деспот Мадуро, скътани в нея, както и с парите на международния аферист „ Вълка от София ”, както и с… доста са за изброяване.

Шармантната хубавица Петя Славова може да постави в джоба си всяка нашумяла миска от всякакви състезания.

Ако бяхме в Съединени американски щати, за нея Холивуд щеше да направи най-касов филм. Пътят в живота й стартира от казанлъшкото село Дъбово, минава през кариерата на сервитьорка от варненската механа Гюрлата, след това в други заведения, а най-сетне в барчето на Окръжния комитет на Комсомола и Окръжния комитет на партията, където я вижда изтъкнат партайгеносе от най-твърдите в Българска комунистическа партия и изтъкнат социалист в управлението на Българска социалистическа партия в първите години на прехода.

От този миг сервитьорката-пепеляшка стартира да се трансформира в кралица.

Тази промяна минава през различен забелязал я – члена на Централния комитет на Българска комунистическа партия военачалник.-полковник Любен Гоцев – началник на задграничното комунистическо разузнаване и министър на Министерство на вътрешните работи при започване на демократичната смяна. Знае се, че по негова заповед са унищожени, скрити или прочистени доста досиета. Любен Гоцев е бащата на генералския Държавна сигурност политико-олигархичен кръг „ Монтерей “, който и до момента има мощно въздействие в ръководството на страната. Заедно със зетя на Тодор Живков – Иван Славков са измежду основателите на борческите групировки, а самият Иван Славков е съучастник в сдружението, от което се пръкна СИК. Клюката твърди, че генералът също като Петя Славова прописал стихове и даже й посветил цяло негово стихотворение.

 Зад Нотариуса: Банки, капитали, Държавна сигурност и даже опиатът каптагон Снимка: Фейсбук
В демокрацията Петя Славова захвана огромен бизнес с Митко Събев.

Началото е вземане-даване на облекла от Дубай и студентска кооперация – една от доста зародили под бащинското крило на родителя на родния преход Андрей Луканов. После бизнесът очаквоно пораства – Петя Славова дружно със Събев сътвориха холдниг „ Феста “, „ Нафтекс България холдинг “ АД и прибраха „ Петрол “. Заедно с бургаския олигарх направиха огромна хотелска империя.
С тях беше обвързван олигарха Денис Ершо. Той дружно с съветския олигарх-милиардер Майкъл Чьорни бяха изгонени под западен напън от България като рискови за националната сигурност.
Още помня делото, което водеха против мен. Помня какво ми споделяше мой другар: вместо „ здрасти ” – „ още ли си жив. Тези хора първо те стрелят, а чак след това те засъждат ”.

Помня по какъв начин Върховният съд насрочи скрито съвещание в небрежно пригодено помещение на ремонтиращия се тогава 5-ти етаж на Съдебната палата.

За което пропусна да заяви в „ Държавен вестник “ (тогава делата на този съд се съобщаваха) и не ме уведоми за него. Още помня по какъв начин в протокола беше записано, че аз не присъствам. Помня когато възразих, че „ аз съм тук “, показвайки персоналната си карта. Последва непредвидена реакция на съдиите – „ това не може да е по този начин ”, а аз им отговорих „ на призрак ли ви наподобявам “. Помня по какъв начин в настъпилата гробна тишина единия арбитър безшумно промълви на сътрудниците си „ Ами в този момент каква стана? Какво ще вършим? “…
Петя Славова се раздели и с Джерсов, и с Митко Събев. За нея остана „ Инвестбанк ”, а за Събев – „ Евробанк ”, която се трансформира в българската „ Пиреос банк ”, а през 2019 година се вля в Пощенска банка.
Миналото лято една от доведените дъщери на някогашния варненски кмет Кирил Йорданов – московчанката Дарина Валеева, пусна фотография от сватбата си с бургаския предприемач Митко Събев, с което удостовери слуховете за брака им. Дарина Валеева е щерка на знаковия съветски предприемач Марат Валеев, който се сочи за извънредно непосредствен до Путин

Петя Славова има щерка Жени от брака си с варненския строителен бизнесмен Венцислав Дорелов.

През 1993 година двамата се развеждат. От връзката с Митко Събев Петя Славова има наследник Ивайло. После тя се събра със Светослав Радев – един от банкерите в кръга на Първа капиталова банка, създател на „ Юнионбанк ”, измежду най-едрите, въпреки и ненашумели богаташи у нас.
Дъщерята на Петя Славова се омъжи, а след това се разведе с съветския мултимилионер Алексей Новицки. Щастливата развръзка на драмата надмина и това, което могат да измислят сценаристите в Холивуд. Жени си хареса доведения си брат – наследник на брачна половинка на майка й. Историята е още по-пиканта, тъй като двамата млади преди време били състуденти и те срещнали Петя Славова и Светослав Радев.

Хм, даже и интригата в бестселъра „ Кръстника ” и едноименния филм не може да надмине този пикантно-капиталов-банкерски-властническо-политически и сапунен сюжет.

Кървавите петна са били предмет на мои подробни следствия и книги и по тази причина ги пропущам.

 

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория България

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР