Зачестилите случаи на инциденти, предизвикани от превозвачи на нелегални мигранти,

...
Зачестилите случаи на инциденти, предизвикани от превозвачи на нелегални мигранти,
Коментари Харесай

Нелегалната миграция: Инцидентите с трафиканти застрашават ли влизането ни в Шенген?

Зачестилите случаи на произшествия, провокирани от превозвачи на незаконни мигранти, могат да повлияят на решението за присъединение на България към Шенген. Това е мнението на изпълнителния шеф на Европейската организация за оперативно ръководство, измежду чиито отговорности са ръководството на миграцията и на външните граници на Европа. В изявление за " По света и у нас ", Крум Гърков предложи да се ускори обмена на информация сред другите служби като част от ограниченията, които могат да предотвратят такива случаи.

Според Крум Гърков, вълната на незаконна миграция към Европейски Съюз се ускорява освен към България, само че и към всички страни, които са външни граници.

" Което обусловено от обстановката в страните към Европейски Съюз, в този момент Сирия всички към този момент я знаем, само че също и икономическата обстановка в Турция, усилва от ден на ден миграционния напън върху външните граници на Европейски Съюз ", сподели Крум Гърков - изп. шеф на Европейската организация за оперативно ръководство.

Крум Гърков съобщи, че е рано да се вършат предварителни заключения от вчерашния случай, преди да станат ясни заключенията на проверяващите.

" Трябва да го сложим в подтекста на опцията България да се причисли към Шенгенското пространство. Октомври месец е доста значим за България и всички тези произшествия събрани вкупом в едно малко време може да повлияят на крайното решение ", сподели още Гърков.

На фона на нараствания мигрантски напън, в поверителните групи в обществените мрежи, могат да бъдат забелязани клипове като този. Той е към публикация, ориентирана към хората, пребиваващи в Европа без документи. Твърди се, че могат да бъдат обезпечени паспорти и шофьорски книжки за всички европейски страни и нужни документи за работа.

" Нелегалната миграция е един от главните източници на приход на проведената престъпност. И в този смисъл не би трябвало да сме наивни и да мислим, че този случай с рейса, при който починаха чиновниците на Министерство на вътрешните работи и останалите случаи в последните дни и седмици с авариралите транспортни средства с незаконни мигранти не са инцидентни събития, само че това е забележимата част на така наречен каналджийство ", акцентира Крум Гърков.

Гърков посочи, че би трябвало да се вземат бързи ограничения за повишение успеваемостта на оградата по границата, по-добро техническо съоръжение, като да вземем за пример камери и техническа обезпеченост на чиновниците, които директно дават отговор за охраняването.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР