Забравянето е проблем, който не е свързан единствено с напредването

...
Забравянето е проблем, който не е свързан единствено с напредването
Коментари Харесай

Пет начина да подобрим паметта си

Забравянето е проблем, който не е обвързван само с напредването на възрастта. Много фактори могат да въздействат на това по какъв начин работи паметта ни - от недоспиване и стрес, до по-сериозни медицински положения.

Без да вземат решение по-сериозни проблеми, долните привички могат да работят в интерес на паметта ни. Както и на цялостното ни здравословно положение.

Гъби, шоколад и зеленчуци

Статия на Journal of Neurochemistry неотдавна ни осведоми, че избран тип гъби като манатарките да вземем за пример, усъвършенстват паметта и съдържат антиоксиданти, които понижават вероятността да развием болести от сорта на деменция да вземем за пример. Черният шоколад и канелата усъвършенстват когнитивната функционалност, а по-честото и щедро ядене на зеленчуци са благотворни за паметта генерално.

Стойностни връзки с околните

Пандемията ни сподели, че изолацията и липса на действителен човешки контакт имат пагубни последици върху психическото ни здраве. Затова не се учудваме, че качествените връзки с другари и семейство се отразяват и върху това по какъв начин действа паметта ни.

Качествен сън

Тук няма нищо учудващо - колкото по-зле спим, толкоз по-зле работи мозъкът ни.

Полезни занимания

Подобно на мускулите, и мозъкът ни има потребност от подготовка, с цел да е във форма. За това оказват помощ занимания, които изискват да напрягаме паметта си като четене, кръстословици и други ментални игри.

Вървене на назад

Това пък не го чакахме, само че Университът Ройхамптън в Лондон го потвърждава - ходенето на назад подтиква мозъкът ни да работи " наобратно " и да си спомня маршрута, който би трябвало да измине, прецизират от Inc.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР