Забравиха мама за чествания. Разбирам ги хората, четири години са

...
Забравиха мама за чествания. Разбирам ги хората, четири години са
Коментари Харесай

Голямата Стоянка Мутафова си отиде на Никулден: Пет години по-късно дъщеря й не може да я прежали

" Забравиха мама за празнувания. Разбирам ги хората, четири години са много време, откогато я няма, само че тя постоянно е в сърцата им. А за мен тя е незабравима. Най-важният човек в живота ми. Всеки ден отивам на гроба й, а за кончината й на 6 декември нищо особено няма да върша. "

Това споделя Мария Грубешлиева, щерка на починалата велика българска актриса Стоянка Мутафова. На Никулден се навършват четири години, откогато душата на Госпожа Стихийно злополучие отлетя в небето.

" Много постоянно като изкарвам кученцата, хората ме поздравяват, разпитват ме по какъв начин съм, споделят мемоари с майка ми и това ми топли сърцето. Но е тъжно, че новите актьори доста не знаят за тези преди тях - като майка ми, като Калоянчев, Парцалев. Слушали са, само че празнувания за тях в НАТФИЗ няма. Или най-малко мен не са ме канили ", показа Муки.

Актрисата, която 15 години игра в Младежкия спектакъл, ще направи помен в памет на майка си още веднъж на гробищата и в църквата.

Иначе през октомври Муки бе на представянето на барелефа на Стоянка Мутафова в Сатиричния спектакъл. На изложбата бяха и фамилията Калоянчеви. Маските на великите за " смешната " натрупа артисти крепят една от колоните в централното предверие. Освен на Калата и Стоянка облик беше изваян и на Таня Лолова. Очаква се самодейността да продължи и с други комици на Сатирата.

" Дадох и шапка на майка ми при започване на октомври за музейна колекция, отдадена на огромни артисти в пазарджишкото село Черногорово. Там също описах мемоари за майка ми, както и за неволите, които ме съпътстват откогато съм сама. Трудно е да живееш единствено с трите ми кучета. Липсва ми майка ми ", сподели Муки.

Напоследък тя сънувала Стоянка все по-често. Наскоро й се присънило, че я вика и търси. По едно време вратата на стаята се отворила и Мутафова се появила с черната рокля, с която била заровена. Казала й, че е тук. От съня Муки се стреснала и се събудила.

" Хубаво ми е, като си мисля за нея, преди плачех непрекъснато, в този момент единствено виждам фотоси и си припомням с обич ", споделя Муки, представена от " България Днес ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР