Забравете хранителните добавки – има 3 ежедневни неща, които ще

...
Забравете хранителните добавки – има 3 ежедневни неща, които ще
Коментари Харесай

3 ежедневни неща, които ще забавят остаряването драстично!

Забравете питателните добавки – има 3 ежедневни неща, които ще забавят остаряването фрапантно и ще удължат живота ни с доста години! На първата по рода си самостоятелна академична конференция в Сингапур водещи откриватели на стареенето се събраха, с цел да обсъдят работи най-добре за увеличение на продължителността на живота.

Въпреки обстоятелството, че промишлеността за хранителни добавки е преуспяващ бизнес за към 170 милиарда $ в международен мащаб, към момента не знаем кои добавки оказват помощ на хората да остаряват по-бавно.

Засега по-конкретните и потвърдени области на науката за дълголетието остават фитнесът, храненето и техниките на живот, които феновете на дълголетието все по-често наблюдават ежеминутно благодарение на фитнес тракери и пръстени.

Ето трите най-важни неща, които можете да започнете да вършиме за закъснение на остаряването още в този момент:

1. Тренирайте!

„ Бих споделила, че най-важното е да се движите “, съобщи по време на конференцията доктор Андреа Майер, водещ откривател на здравословното стареене и питателните добавки в Националния университет на Сингапур. „ Физическата интензивност е просто супер-дупер добра за живота ви. “

Вземете за образец едно скорошно изследване, оповестено във вторник в British Journal of Sports Medicine. Изследователите са наблюдавали повече от 72 000 възрастни с фитнес тракери и са открили, че всичко, повече от 2200 крачки дневно, е обвързвано с по-малко смъртни случаи и сърдечносъдови проблеми

Редовните силови тренировки – работа с мускулите – могат да подобрят костната маса, да понижат вероятността от пострадвания и да противодействат на рисковите последствия от свързаната с възрастта загуба на мускулна маса. Най-ефективната форма на силова подготовка нормално се прави с тежести във фитнес залата. Но можете да работите и с извършения с гиричкиили дъмпели у дома или да опитате да употребявате съпротивителна лента.

Всички тези извършения провокират поток от разнообразни химични реакции в организма, които подкрепят действието на клетките и усъвършенстват метаболизма, наред с други значими процеси. Затова помислете за няколко клякания или напади най-малко няколко пъти седмично.

2. Отнасяйте се към храната си като към рецепта!

Другият значителен съставен елемент на дълголетието в метода ни на живот е нашето хранене. Консумирането на верните порции здравословна храна ден след ден има решаващо въздействие върху това какъв брой дълго ще живеем.

Най-дълголетните хора в света дават приоритет на боба и другите бобови растения, пълнозърнестите храни като киноа или овес, както и на плодовете и зеленчуците. Всички тези растения съдържат естествени съединения, които оказват помощ на тялото ни да действа добре и в преклонна възраст.
Ако не сте сигурни от кое място да започнете, можете да замените някои месни ястия с бобени или да похапнете шепа ядки през днешния ден?

3. Намерете своя график за сън!

Редовното приемане на задоволително първокачествен сън също е от решаващо значение за нашето дългоденствие. Проучванията сочат, че е от значително значение да можем да спим в идеалния случай към 7 или 8 часа на нощ, а по-късно да се разсънваме отпочинали. (Но последните проучвания демонстрират също, че спазването на пореден график на съня може да е даже по-важно от това какъв брой часа спите.)

Докато спим, спомените се обработват, мозъкът се къпе в течности, изчистващи токсините, имунната ни система се заема с възобновяване на тялото от нормалното изхабяване, а мускулите и тъканите ни имат опция да се провиснал и да отделят потребни хормони.
Много откриватели на дълголетието наблюдават личния си режим на сън благодарение на устройство като смарт часовник или пръстен, с цел да знаят по кое време би трябвало да понижат темпото и да си починат малко повече.

 

Източник – Bysiness Insider/Превод:SafeNews

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Здраве

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР