Забравени от държавата села събират пари за асфалт. Жителите на

...
Забравени от държавата села събират пари за асфалт. Жителите на
Коментари Харесай

Забравени от държавата села събират пари за асфалт

Забравени от страната села събират пари за асфалт. Жителите на крайдунавските Горни и Долни Вадин ще запълнят сами дупките по пътя до Крушовене, който е в трагично положение, защото институциите не извършват уговорките си. Пътят е републикански и поддръжката му е отговорност на Агенция „ Пътна инфраструктура “.
 
Достъпът на коли за спешна помощ е съвсем неосъществим, а близо половината автобусни линии са спрени, съобщи за Дарик един от основателите на акцията Александър Георгиев.
 
Изключително мъчно е и за учебния рейс, който транспортира всеки ден децата от двете села до учебното заведение в Крушовене, сподели от своя страна Анелия Радулова, секретар на читалището в Долни Вадин, което е сътрудник на самодейността. Тя добави, че когато вали дъжд, тиня залива пътя и колите затъват.
 
След десетки писма до институции за пътната права, която не е ремонтирана от 40 години, жителите на двете оряховски села към този момент не имат вяра и не разчитат на страната.
 
До момента са събрани към 2000 лв. за леден асфалт и гориво за резачки и косачки. На 23 юни, събота, доброволците ще запълнят сами част от дупките и ще разчистят растителността, която е завзела едното платно. 

По подигравка на ориста селата Горни и Долни Вадин, които се намират на най-големия воден път в Европа - река Дунав, са на процедура съвсем изолирани. Преди към месец група младежи вземат решение, че им омръзнало да пишат писма до държавните институции, които носят отговорност за пътната права.
 
Читалището в Долни Вадин е сътрудник на акцията. То е предоставило банковата си сметка за искащите да дарят средства. Дарения се одобряват и в касата на културната институция.
 
Около 20 доброволци да декларирали предпочитание да се включат в ремонта на пътя, посочи Александър Георгиев. Кампанията продължава до сряда, 20 юни, в това число.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР