Забраняваме вноса на слънчоглед от Украйна. Това стана ясно на

...
Забраняваме вноса на слънчоглед от Украйна. Това стана ясно на
Коментари Харесай

Забраняваме вноса на слънчоглед от Украйна

Забраняваме вноса на слънчоглед от Украйна. Това стана ясно на брифинг след срещата на премиера Николай Денков с представители на зърнопроизводителите.

“Първо, желая да благодаря на всички, които се включиха в тази среща, защото това е методът да търсим решение на проблемите. По всяка една от точките ние или можем да предложим решение, или можем да разбираем по какъв начин ще търсим решение във допустимо най-кратки периоди ”, сподели министър председателят.

Акад. Денков акцентира, че във връзка с слънчогледа като просвета, му следва диалог с премиера на Украйна

В него ще изясни, че ще има избрана квота за България и тя ще бъде позволена за импорт, едвам когато сме прецизирали количествата.

„ В близкия интервал няма да позволим импорт на слънчоглед “, заяви той.

Премиерът уточни, че и сега се водят договаряния по тази причина могат ли да се включат и други артикули

Денков е безапелационен, че по отношение на качеството на селскостопанските артикули, импортирани от Украйна, до момента не са открити нарушавания на условията. Ако такива бъдат открити, те ще бъдат неотложно върнати.

Министърът на финансите Асен Василев посочи, че вносът на слънчоглед от Украйна ще бъде позволен, когато има ясни количества, които са контрактувани сред земеделците и преработвателната индустрия.

Той е безапелационен, че бюджетните приходи няма да бъдат ощетени.

Финансовият министър добави, че 150 млн. лева от помощта, която се отпуска на земеделците за Украйна, са отпуснати с разпореждане на Министерски съвет съвет. Утре следва да бъдат отпуснати и останалите над 60 млн. лева

Председателят на НАЗ Илия Проданов изясни, че когато хората, които стачкуват, са удовлетворени, и представителите им ще бъдат.

“Слънчоглед няма да влиза в България, до момента в който не се регламентират тези механизми ”, сподели още той и уточни, че митингите в цялата страна ги вършат техните членове, а не те.

Според земеделският министър Кирил Вътев в случай че митингът продължи, могат да се вършат други заключения.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР